MESTO GDE NASTAJU SNOVI: Osnovna škola "Jovan Miodragović" obeležila 70 godina od osnivanja

B. B. 11. 10. 2024. u 11:34

OSNOVNA škola "Jovan Miodragović" obeležila je značajan jubilej - 70 godina od osnivanja.

Foto: Opština Vračar

U ime domaćina prisutnima se obratio Dragi Lukić, koji je svoj radni vek počeo u ovoj školi kao nastavnik, zatim nastavio kao direktor druge vračarske škole "Svetozar Marković".

- Kao što reče jedan filozof pre 2.000 godina "najveća usluga koja se može učiniti jednoj zemlji sastoji se, ne u zidanju velikih zgrada, već u obrazovanju velikih i dobrih građana" - rekao je Lukić. - Osnovna škola "Jovan Miodragović" je ustanova u kojoj se neguju tradicionalne vrednosti našeg školstva, ali se poštuje i moderan duh našeg vremena. Ovde se u nastavi primenjuju inovativne metode, a učenici se podstiču u razvoju svojih sposobnosti i izgradnji samopouzdanja. Osobenost škole predstavljaju njeni učenici koji su veoma kreativni i uspešni u različitim oblastima.

Direktorka škole Vera Šainović je istakla da je tema akademije "Škola koju volim" istovremeno i moto škole.

- To nije zgrada samo sa učionicama i kabinetima, to je mesto gde se stvaraju snovi, gde se raste, sazreva i gde se uče prve životne lekcije - istakla je Šainović. - Tu učimo o svetu, ali učimo i o sebi. Naši učitelji, naši nastavnici, nisu samo predavači, oni su i mentori, podrška i prijatelji. Svaku lepu reč, svaki osmeh, svaku podršku i ohrabrenje, učenici nose kroz život, jer u našoj školi se ne uči samo o rečima, brojevima, nauci i umetnosti, već i o značaju tolerancije, saradnje i poštovanja.

Pogledajte više