STIPENDIJE ZA IZUZETNO NADARENE: Prijave do 31. oktobra, šta bi zainteresovani trebalo da urade

B.B.

06. 10. 2024. u 06:45

Učenici i studenti koji konkurišu za stipendije za izuzetno nadarene, prijavljuju se online, preko linka.

FOTO: printskrin/studentski život

Elemente za logovanje kandidati će dobiti u obliku SMS poruke, klikom na link, koji će biti aktivan od  do kraja konkursnog perioda 31.oktobra  u 24.00 časova.

Kako je objašnjeno na sajtu Ministarstva prosvete,  prilikom prvog logovanja za prijavu potrebno je da kliknuti na link „Zahtev za slanje PIN koda“, koji dalje preusmerava na stranicu gde nakon unosa broja telefona kliknete taster „Pošalji mi PIN“.

- Sistem generiše PIN kod i šalje Vam ga na uneti broj mobilnog telefona. Može se desiti da poruka sa PIN kodom, zbog opterećenja sistema kasni par minuta, zato se mole kandidati da budu strpljivi i ne klikću više puta na dugme „Pošalji mi PIN“ - navode u ministarstvu. -  Jedan kandidat može prijaviti jedan broj mobilnog telefona, a ako broj već postoji u sistemu aplikacija ga neće prihvatiti – dakle, svaki kandidat mora imati svoj jedinstveni kontakt telefon.

Vrlo je važno da kandidati za stipendije pažljivo prate uputstva i prilože sve tražene potvrde. Dozvoljeni formati dokumenata za unos su .jpg i .pdf. Maksimalna veličina pojedinačnog dokumenta je 2.0Mb.

Kandidati mogu više puta ulaziti u aplikaciju za prijavu (logovanje sa brojem telefona i PIN kodom dobijenim u SMS-u) i dodavati potvrde i ostala dokumenta. Svaki put kad se  ponovno loguje i unese neki novi dokument potrebno je da klikne na taster „Snimi“.

Kada kandidat unese sve potrebne podatke i dokumenta potrebna za prijavu klikne na taster „Predaj prijavu“, na imejl adresu koja je uneta u  prijavi će mu stići imejl poruka sa linkom čijim pokretanjem(klikom na poslati link) završava prijavu i dobija poruku - “ Uspešno ste se prijavili za konkurs za izuzetno nadarene učenike i studente Ministarstva prosvete“.

Kada Ministarstvo pregleda prijavu i proveri sve unete podatke da li ispunjavaju uslove konkursa kandidatu se na imejl adresu šalje poruka o statusu njegove prijave (prihvaćena ili odbijena prijava).

- Obaveštavaju se učenici i studenti koji su se prijavili na konkurs za stipendije za izuzetno nadarene učenike i studente, da će se ove školske godine testiranje obaviti online i da za potrebe testiranja moraju da imaju računar-laptop sa ispravnom kamerom i mikrofonom - poručuju iz ministarstva. - Ukoliko kandidat nije u mogućnosti da obezbedi računar sa ispravnom kamerom i mikrofonom on će testiranje raditi u terminu kada i svi ostali kandidati na adresi u Beogradu koja će mu naknadno biti poslata u obaveštenju o testiranju. Kandidati će biti naknadno obavešten o tačnom terminu testiranja (dobiće poruku na adresu elektronske pošte i SMS poruku na broj mobilnog telefona – koji su uneseni u prijavu za stipendiju) sa linkom preko koga kandidat pristupa testiranju. Na testiranje će biti pozvani svi kandidati čija je prijava ispravna i prihvaćena od strane Ministarstva. Sačuvajte vaše PIN kodove koje budete dobili kod unosa i registracije prijave jer bez njih nećete moći pristupiti testiranju.

Pogledajte više