ŠANSA ZA NAJBOLJE STUDENTE: Danas počinje prijavljivanje za kredite i stipendije

Lj.B.

01. 10. 2024. u 14:31

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović čestitala je danas na svečanosti na Pravnom fakultetu brucošima 216 generacije studenata na izboru fakulteta na kojem će, kako je naglasila, napraviti bitne korake ne samo za njih već i za celo društvo i svet.

Pres služba Grada Novog Sada

- Tradicija koju vaš fakultet ima obavezuje vas da budete građani sveta a za to mora imati nacionalni i profesionalni identitet i baš danas počinje taj deo vašeg žviota. Visoko obrazovanje vam, između ostalog daje i mogućnost da pravda, pravo, demokratija i njeni principi pre svega postanu sastavni deo vašeg profesionalnog života - poručila je Đukić Dejanović.

Ona je naglasila da Vlada Srbije zaista smatra da je visko obrazovnje izuzetno bitan segment obrazovanja.

- Studentski standardi i sve što je bitno za uslove u kojima ćete učiti i živeti, nije samo stvar vas i vaših roditelja već i države - rekla je ona.

Ministarka je istakla da u tom smilsu stotine najboljih dobija i stipendije.

- Danas počinje prijavljivanje za kredite i stipendije, ne zaboravite da vaše kolege posebno one koje imaju prosek iznad 9.5 imaju veliku šansu da poprave svoj materijalni status i sebi olakšaju mogućnost da učestvujći i u van predmetnim aktivnostima, kulturnom, sportskom i javnom životu, grade sebe i čitavo naše društvo - rekla je ona.

Podsetila je da je vreme studiranja vreme za vršnjačke komunikacije koje su nešto što se na fakultetu stiče i doživljava na način da prestavlja lično bogatstvo svakog pojedinca.

Pogledajte više