DUPLO VIŠE PRIJAVLJENIH: Objavljene preliminarne rang-liste za smeštaj u studentskim domovima

B.B.

18. 09. 2024. u 12:39

ZA smeštaj u nekom od domova Studentskog centra "Beograd" prijavilo se skoro duplo više brucoša od broja slobodnih kreveta. Na konkurs za smeštaj studenata prve godine studija prijavila su se 2.374 akademca, a mesta ima za 1.150. Objavljene su i preliminarne rang-liste, a oni koji imaju primedbe mogu podneti prigovor do 24. septembra.

Foto Z. Jovanović

Prema rečima Gorana Minića, direktora Ustanove Studentski centar Beograd, prema preliminarnoj rang-listi, pravo na smeštaj u studentskom domu ostvarilo je 1.150 brucoša, od kojih 728 devojaka i 422 muškarca, rekao je Minić.

- Konačne rang-liste biće objavljene 25. septembra, u sredu, do 12 časova - rekao je Minić. - Raspodela mesta i podela ključeva biće u Studentskom domu Karaburma i to za devojke 26, 27. i 28. septembra, a za muškarce 30. septembra u ponedeljak. Na raspodelu je neophodno doći lično i poneti indeks i ličnu kartu. Krajnji rok za useljenje je ponedeljak, 7. oktobar. Prilikom useljenja, brucoši moraju imati - uput za useljenje, studentsku karticu, lekarsko uverenje o opštem zdravstvenom stanju Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, indeks na uvid, kao i ličnu kartu. Prilikom useljenja plaćaju se administrativni troškovi, stanarina i ostali troškovi po osnovu stanovanja u studentskom domu.

Rok za prijavu na Konkurs u SC Beograd za studente starijih godina studija je od 16. septembra do 31. oktobra, a za studente drugog i trećeg stepena studija od 1. oktobra do 5. novembra na viskoškolskim ustanovama.

Pogledajte više