PROF. FILIPOVIĆ NOVI DIREKTOR: Fond za nauku dobio novo rukovodstvo

Lj.B.

14. 07. 2024. u 13:34

Prof. dr Nenad Filipović, redovni profesor Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu i trenutni rektor Univerziteta u Kragujevcu od 2018. godine, imenovan je za novog direktora Fonda za nauku.

arhiva

„Imenovanje na poziciju direktora Fonda za nauku za mene predstavlja jedan novi izazov gde ću pokušati da poboljšam poziciju naših istraživača u celoj Srbiji u odnosu na Evropu i svet, da povećam vidljivost naših istraživanja i primene u svakodnevnom životu kao i van prostora naše zemlje“, rekao je prof. dr Filipović.

Ističe i to da Fond za nauku treba da postane glavni motor pokretanja istraživanja u celoj Srbiji ali i saradnje sa ostalim vrhunskim istraživačima u svetu, da omogući bližu saradnju nauke i privrede, da poveća svoju vidljivost kod ostalih međunarodnih fondova za nauku i da postane dominantan izvor finansiranja nauke, ne samo u Srbiji, nego u celom regionu.

Prof. dr Filipović je prepoznat kao vodeći stručnjak u oblasti primenjene mehanike, bioinženjeringa i informatičkih tehnologija, sa impresivnim naučnim i istraživačkim dostignućima na međunarodnom nivou. Trenutno ima najviše vođenih međunarodnih naučnih projekata u celom regionu.

Pogledajte više