RENOVIRAJU 15 SOBA: Donacija od 100.000 evra Studentskom domu "Slobodan Penezić"

B.B.

26. 06. 2024. u 15:37

DO kraja oktobra biće obnovljeno i potpuno opremljeno 15 soba u paviljonu 3 Studentskog doma „Slobodan Penezić", zahvaljujući donaciji MK grupe i AIK banke, u iznosu od 100.000 evra.

Foto: Ministarstvo prosvete

Donacija Studentskom centru „Beograd" realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, koje je pomoglo u izboru odgovarajućeg investicionog projekta, kako bi donirani novac bio iskorišćen u najboljem interesu studenata. Pod "kapom" centra je 14 studentskih domova za smeštaj oko 10.500 studenata.

- Zahvaljujem se kompaniji MK Group i AIK banci, koje su prepoznale važnost ulaganja u obrazovanje i koje kroz program „Podrška porodici" žele da doprinesu unapređenju uslova i života studenta, koji borave u studentskim domovima - rekla je Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete. - Smeštaj tokom studija i dalje je jedno od najvažnijih pitanja za studente koji studiraju van mesta stanovanja i njihove roditelje. Naš cilj je da obezbedimo dodatne kapacitete i stvorimo dobre i ekonomski prihvatljive uslove za smeštaj studenata.

Zahvalnost donatorima izrazio je Goran Minić, direktor Studentskog centra „Beograd". Renoviranje u Studentskom domu „Slobodan Penezić" uključiće zamenu podova, unutrašnjih vrata, molersko-farbarske radove i kompletno opremanje nameštajem u studentskim sobama.

- Studenti su ove godine u fokusu našeg regionalnog društveno odgovornog programa, koji u Srbiji tradicionalno sprovodimo zajedno sa AIK bankom - istakla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group. - Za studentske domove u Adria regionu, konkretno u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj, ukupno ćemo izdvojiti 350.000 evra. Želja nam je da doprinesemo obrazovanju i razvoju novih generacija, i najboljim studentima pružimo kvalitetne uslove za učenje i život tokom studija.

  Samo prošle godine, MK Group i AIK banka izdvojile su 680.000 evra za renoviranje dvadeset vrtića u Adria regionu, dok su 2022. godine za sedam porodilišta u Adria regionu donirale 570.000 evra, a sve u okviru programa „Podrška porodici" kojim kontinuirano pružaju podršku deci i mladima.

Pogledajte više