U ZGRADI REKTORATA UMETNOSTI: Izložba radova sa letnje škole u u Felix Romuliani

Lj.B.

11. 06. 2024. u 14:44

U zgradi Rektorata Univerziteta umetnosi u Beogradu otvorena je izložba radova nastalih na međunarodnoj Letnjoj umetničkoj školi Art Salto, koja je u julu prošle godine održana na arheološkom lokalitetu Felix Romuliana kod Zaječara.

univerzitet umetnosti

Izložba predstavlja odabir studentskih radova nastalih u okviru četiri umetničke radionice – muzička, likovna, grafički dizajn i fotografija – za koje je inspiracija pronađena u  gradu Zaječaru u istočnoj Srbiji, a posebno na arheološkom nalazištu antičke rimske carske palate Felix Romuliana.

Letnja škola je realizovana u saradnji Univerziteta umetnosti u Beogradu sa Narodnim muzejem Zaječar i uz podršku grada Zaječara, koji su ugostili 33 studenta umetnosti iz zemlje i inostranstva.

univerzitet umetnosti

Jedan od radova na izložbi

Izložba je postavljena u holu zgrade Rektorata Univerziteta umetnosti i biće otvorena za posetioce do kraja juna 2024.

Izložbu su otvorili rektorka Univerziteta umetnosti, prof. dr Mirjana Nikolić, i prorektor Univerziteta i direktor Letnje umetničke škole prof. dr um. Vladimir Tatarević, a prisutnima se obratio i direktor Narodnog muzeja Zaječar Vujadin Milošević i profesori koji su vodili umetničke radionice – Marko Stojanović, Aleksandar Kositć i Slavića Savić.

Pogledajte više