MILICA MANDIĆ HRABRA KAO "MULAN": Na zvaničnoj Diznijevoj "Fejsbuk" stranici snimak naše sportiskinje (VIDEO)

R.RADOSAVLjEVIĆ

09. 09. 2020. u 18:20

U SUSRET premijeri rimejka viševekovne priče “Mulan” o hrabrosti i časti kao vrlini koja krasi kinesku epsku ratnicu, ali i uspešne sportiste, najbolja srpska tekvondistkinja Milica Mandić našla se na zvaničnoj Fejsbuk stranici kompanije “Volt Dizni”, koja je producent filma.

Milica Mandić

“Mulan” od sutra, 10. septembra, dolazi na repertoar domaćih bioskopa, a kako je izjavila naša svetska šampionka, ona je srećna što je imala priliku da učestvuje u ovom projektu.

- Mulan je za mene oduvek predstavljala jaku devojku, koja se pored svih izazova koje ima bori za prave vrednosti i za ono što je ispravno. To je za mene čast! Boriti se za viši cilj, i ostati dosledan sebi i ispravnim motivima. Imala sam prilike da idem u Kinu i upoznam kinesku kulturu. Taj narod su oduvek krasili besprekorna disciplina, poslušnost i hijerarhija, i to je ono što najviše cenim kod njih – istakla je Milica Mandić najavljujući premijeru “Mulana” u našim bioskopima.

Priča ovog spektakla nastala je po kineskoj pesmi “Balada o Mulan", koja je ispričana mnogo puta tokom vekova, a 1998. snimljen je animirani film "Mulan" koji je ostvario planetarnu popularnost i ostao voljen do danas.

Novu verziju ove priče, koja pred publiku stiže kao igrani film, režirala je rediteljka Niki Karo.

Pogledajte više