STIŽE NAM "VAJANA 2": Od danas karte za predstojeći Diznijev hit na blagajnama bioskopa (FOTO/VIDEO)

Promo

28. 10. 2024. u 18:03

ANIMACIJA o mladoj, upornoj devojci koja je preplovila okean i prozrela opasnosti na putu potrage za svojim precima, "Vajana 2" vraća se na veliko bioskopsko platno sa novom pričom i novim saznanjima o tome ko je i odakle je došla.

Foto: The Disney Studios

Nakon osam godina od prikazivanja prvog dela filma o devojci Vajani i polinežanskoj kulturi kojoj ona priprada, najpoznatiji filmski studio za animacije - Dizni, osmislio je nastavak priče o hrabroj ćerki seoskog poglavice koja štiti svoj ostrvski narod, težići da otkrije svoje poreklo.

Prve projekcije najavljivane sinhronizovane animacije "Vajana 2" zakazane su za sredu, 27. novembra, a za njihova prikazivanja karte se već od danas mogu pronaći na blagajnama bioskopa.

Poznat po radu na mnogim Diznijevim pirčama, a posebno avanturi "Enkanto" za koju je i nagrađen zlatnom statuom Oskar, kao i nagradom BAFTA, scenarista Džared Buš napisao je i nastavak za predstojeći najavljeni hit, koji će obeležiti jesenji i zimski repertoar.

Naime, nekadašnji prijatelji Vajana i Mauji ponovo se ujedinjuju, kada devojka iznenada dobije poziv svojih predaka i kreće na putovanje u daleka mora Okeanije. Opasne i zaboravljene vode uvode je u avanturu drugačiju od bilo čega sa čim se do sada suočavala.

Stara glumačka ekipa ponovo se okupila i to kako u originalnoj verziji gde glavne likove tumače Dvejn Džonson kao Vajanin saputnik, Mauji i Auli Kravalo kao Vajana, tako i u domaćoj sinhronizovanoj verziji gde su se u gluvoj sobi za snimanje našli muzičari Marko Kon i Ivona Rambosek.

Kako navode producenti Dizni studija, ukoliko je originalna priča bila o devojci Vajani koja gleda ka horizontu testirajući koliko dalje može da ide, Vajana 2 je priča o njenom ličnom sazrevanju i testiranju granica u pogledu toga ko je ona kao vođa, kao i u izgradnji nove budućnosti za svoj narod.

Pogledajte više