ISTRAŽIVANJE GRANICA LIČNOG UNIVERZUMA: Autorski projekat grafičarke Ane Marinović okulja 54 umetnika iz Srbije i regiona

M.A.K.

28. 10. 2024. u 17:29

MEĐUNARODNA izložba "Moj univerzum", autorski projekat grafičarke Ane Marinović, u organizaciji udruženja "Kreativna fabrika" i podršku Asocijacije autora, održaće se četvrti put, od 30. oktobra, do 30. novembra.

Foto promo

- "Moj univerzum" istražuje unutrašnji kosmos svakog umetnika, gde se misli, emocije i snovi pretvaraju u umetničke forme. Kroz različite medije, umetnici prikazuju svoje lične svetove, u kojima se brišu granice između stvarnog i imaginarnog. Izložba postavlja pitanja o granicama ličnog i univerzalnog, ističući umetnost kao sredstvo introspektivnog istraživanja i izražavanja- ističe Marinovićeva o projektu koji je okupio 54 umetnika, pretežno iz Srbije, ali I Bosne, Crne Gore i Hrvatske.

Radovi obuhvataju različite tehnike likovne i primenjene umetnosti, uključujući crtež, grafiku, slike, akvarele, digitalne grafike, fotografije, skulpture i mozaik, a otvaranje je zakazano za sredu u 19 časova u beogradskoj Art- kafe galeriji "Slavoljub bar"(Kralja Milutna 53).

Pogledajte više