BALERINA, OTMICA DECE I, NARAVNO, DŽEJ: "Telekom Srbija" predstavio nove TV serije i filmove

J. BANjANIN 09. 10. 2024. u 12:18

UZ veliki broj glumaca i producenata "Telekom Srbija" predstavio je juče novu programsku šemu kanala Superstar i najavio nadolazeća ostvarenja koja stižu kako na veliko platno, tako i na male ekrane.

Foto Nikola Skenderija

- Ovo je najbolja sezona dosada! U to smo sasvim uvereni i tome u prilog ide činjenica da je Superstar, prema podacima AGB Nielsena, najgledaniji kablovski kanal ne samo u 2023. već i u ovoj godini. Iako je po formatu kablovski, on u Srbiji postiže rezultate u rangu nacionalnih emitera, čak je i među prvih pet - kaže Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju "Telekoma Srbija" i dodaje da je ova kompanija u poslednjih šest godina lokomotiva kreativne i filmske industrije u Srbiji i regionu.

- Zajedno sa našim partnerima, izvršnim producentima, pomeramo granice u kreativnom i tehnološkom smislu i u korak smo sa svetskim trendovima, što naši korisnici umeju da cene. Do kraja godine, očekuje nas bioskopska premijera žanrovski revolucionarnog filma "Volja sinovljeva", kao i drugi deo trilogije "Kafana na Balkanu", film "Stravično", o životu i karijeri Ace Lukasa. Našim vernim gledaocima poručujem da najbolje tek dolazi - rekla je Aleksandra Martinović.

Martinovićeva:

Već šest godina smo lokomotiva kreativne i filmske industrije u Srbiji i regionu, a najbolje tek dolazi

Osim humorističke serije "Krunska 11", koja se već emituje radnim danima, od 12. oktobra stiže drama "Ringišpil", nastala prema istoimenom hit romanu Jelene Bačić Alimpić.

- Ana Balint je mlada žena čiji san je da postane velika balerina, ali na tom putu ima milion poteškoća. Najteže mi je bilo da savladam balet, a to sam uspela uz veliku pomoć kolega iz Instituta za umetničku igru - istakla je Nevena Nerandžić, koja u ovoj romantičnoj priči igra glavnu ulogu.

Foto Nikola Skenderija

Igor Đorđević, Maja Čampar i Ivan Karl

Do kraja godine očekuje nas i serija koja je nastavak bioskopskog blokbastera "Nedelja". Reč je o biografskoj priči o Džeju Ramadanovskom, a Zlatan Vidović, koji je dočarao lik Aleksandra Radulovića Fute, otkrio je da će u seriji biti razrađen odnos Fute i Marine.

- Divno je bilo raditi s Milicom Janevski, koja igra Marinu Tucaković. Napravili smo životne epizode i te scene sa Marinom i Futom doprinele su da i sam film dobije još jedan gram duše jer u njima otkrivamo Džeja kao pevača - rekao je Vidović.

Pred novogodišnje praznike stižu dugoiščekivan nastavak "Crne svadbe" i nova misteriozna drama "Pasjača", a početak naredne godine obeležiće serija "Ožiljak", ambiciozna koprodukcija sa Amazon Prime Video. Glumce predvodi Milena Radulović, uz nju su i Mladen Sovilj i Goran Šušljik, a pojavljuju se i poznati španski umetnici. Sledi komedija "Biće novih leta", potom i nastavak mini-serije "Kalup", odnosno "Smola" i "Škripac", te jedna od retkih domaćih tinejdžerskih serija "Influenseri".

Foto Nikola Skenderija

Igor Benčina

Posebnu pažnju privlači "Otmica", bazirana na istinitom događaju kidnapovanja deteta. Reč je srpsko-danskoj koprodukciji, režija je poverena Miroslavu Lekiću, a emitovanje se očekuje početkom naredne godine.

- Istinit događaj je bio polazna tačka za priču, a sve ostalo je fikcija. Kreator Stefan Bošković je osmislio tri priče. Posebno sam ponosna što su one zasnovane na ženskim likovima, što nije tako čest slučaj - otkrila nam je glavna glumica Tamara Krcunović.

Najavljeni su i nastavci serija koje smo zavoleli, a to su: "Tunel", "Ubice mog oca", "Blok 27", "Bunar", kao i filmovi nastali u produkciji "Telekoma Srbija", kao što su "Gamajun", prvobitnog naziva "Kruna", u režiji Vasilija Nikitovića, i "Južni vetar - Gas geben", krimi-saga o Marašu i Baći, u režiji Miloša Avramovića.

Pogledajte više