STEFAN MILENKOVIĆ U CRNOJ GORI : Koncert slavnog violiniste u okviru saradnje Novog Sada i Tivta (FOTO)

J. S. 28. 09. 2024. u 17:19

U OKVIRU programa "Dani Novog Sada u Tivtu" spektakularan koncert u prepunoj sali Centra za kulturu Tivat priredili su slavni srpski violinista Stefan Milenković i ansambl Kamarata iz Novog Sada izvodeći grandiozno delo nemačkog kompozitora Karla Orfa u u aranžmanu Ane Krstajić.

Foto KCNS

Na kraju ovog muzickog spektakla publika  je nekoliko minuta ovacijama pozdravila  maestra Stefana Milenkovića  i orkestar.

Ovim koncertom započela je manifestacija "Dani Novog Sada u Tivtu" koju dva grada pobratima neguju već nekoliko godina.U subotu 28.septembra u 19.00 sati  u Muzeju u Galeriji Tivat  biće otvorena izložba fotografija „Moja dva mora” autora Branislava Mamića.Ulaz na sve programe je slobodan.

Prvog dana manifestacije predstavnik Kulturnog centra Novog Sada Mirsad Avdić sastao se  sa gradonačelnikom Tivta Željkom Komnenovićem. Među mnogobrojnim važnim temama, razgovarali su i o manifestaciji „Dani Novog Sada u Tivtu" u okviru koje će biti upriličen niz kulturno-umetničkih programa .

Takođe je pomenuta i značajna umetnička kolonija „Herceg-Novi-Sad" koja ima za cilj predstavljanje različitih kulturnih sredina na području Republike Crne Gore, kao i to da razvija tradicionalnu saradnju Novog Sada i Herceg Novog.

Pogledajte više