URBANOV "MAJSTOR I MARGARITA": Čuveni roman Mihaila Bulgakova na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu

V.V.S.

18. 09. 2024. u 19:09

U NARODNOM pozorištu u Beogradu priprema se predstava "Majstor i Margarita", po čuvenom romanu Mihaila Bulgakova.

foto N.Skenderija

Premijera ( u režiji Andraša Urbana) planirana je za prvu polovinu novembra na Velikoj sceni, a dramatizaciju je uradila Kata Đarmati.

- Rukopisi ne gore. Rukopisi gore, kao i predstave, kao i sve što čovek uradi, gori. "Majstor i Margarita" jeste delo gde teško zaobilazite razmišljanje o svom postojanju u određenom istorijskom trenutku, ovde i sada, a s druge strane tera vas da se posvetite i nekim važnim, dubljim pitanjima ljudske egzistencije. Ako je to ljudsko, uopšte, vredno spomena, ako uopšte ima nekog smisla. I ljubav izgori na lomači - kaže reditelj Urban, kome će ovo biti treća postavka nekog komada u Narodnom pozorištu - posle Sterijinih "Rodoljubaca" (2015) i Nušićevog "Sumnjivog lica" (2016).   

Uloge su poverene Igoru Đorđeviću, Nadi Šargin, Aleksandru Vučkoviću, Vanji Ejdus, Pavlu Jeriniću, Vanji Milačić, Draganu Sekuliću, Juliji Petković, Jeleni Blagojević, Andreju Nježiću, Bojanu Krivokapiću i Dušanu Matejiću. Kostimograf je Bojana Nikitović, kompozitor Irena Popović, koreograf Gerđe Kristijan,a scenski govor zadatak je za Ljiljanu Mrkić Popović.

Pogledajte više