PRIPREMA SE "BALKAN EKSPRES": Posle filmske, poznati naslov dobiće i mjuzikl verziju u Pozorištu na Terazijama

V.V.S.

18. 09. 2024. u 19:34

U POZORIŠTU na Terazijama počele su prve probe mjuzikla "Balkan ekspres" koji će po tekstu Gordana Mihića, režirati Darijan Mihajlović. Premijera se očekuje polovinom decembra, a planirana je kao centralni događaj obeležavanja 75. sezone našeg jedinog muzičkog teatra.

foto J.Marjanović

V.d. direktora Rade Marjanović istakao je da su pripreme trajale više od pet meseci i da je kompletan materijal spreman, dok je reditelj Mihajlović podsetio da je glumica Tanju Bošković najjača spona između predstave i istoimenog filma.

Predstava će imati dve glumačke podele, a u njima su Duško Radović (Dragan Vujić Vujke), Milan Antonić, Jelena Jovičić (Anja Mit), Žarko Stepanov (Slaven Došlo), Mladen Andrejević (Arsenije Tubić), Tanja Bošković (Dušica Novaković), Slobodan Stefanović, Miroljub Turajlija, Vladan Savić, Olivera Bacić Dragičević (Ksenija Repić).

Aleksandar Sedlar, koji je uradio muzičke aranžmane poznatih numera Zorana Simjanovića, komponovao je i dodatnu muziku za potrebe ove predstave. Autorski tim čine i Milena Depolo (dramaturg), Igor Barberić (koreograf), Aleksandar Denić (scenograf), Lana Cvijanović (kostimograf). U predstavi učestvuje i Balet, Hor i Orkestar Pozorišta na Terazijama.

Pogledajte više