GLUMCI SE SEĆAJU DETINJSTVA: Autorskim projektom "Tvoje i moje" Borisa Liješevića počinje sezona u "Buhi"

V.V.S.

17. 09. 2024. u 11:46

POZORIŠTE "Boško Buha" otvora novu sezonu 20. septembra izvođenjem nove predstave na Večernjoj sceni - "Tvoje i moje" je autorski projekat Borisa Liješevića u kome glumci dele svoja najranija sećanja iz detinjstva sa publikom.

foto V.Jablanov

Za ovaj nesvakidašnji poduhvat reditelj je odabrao Katarinu Gojković, Bobu Latinović, Jelenu Trkulju, Stefana Bundala, Miloša Vlalukina, Lenu Bogdanović, Aleksandru Simić, Tijanu Čurović, Borku Tomović, Teodoru Ristovski i Bojanu Ordinačev.

Prva premijera u nastupajućoj sezoni je komedija Mile Mašović pod radnim naslovom "Igra", u režiji Milice Kralj koja je i koautorka komada. Novi naslov na repertoaru kuće istražuje (r)evoluciju partnerskih odnosa i održivost ljubavi, kao i odnos sadašnjosti i budućnosti u poimanju ljubavnih odnosa, modela vaspitanja, robovanja stereotipima i razbijanju društvenih klišea. U predstavi će igrati Andrijana Oliverić, Borka Tomović, Katarina Marković, Ljiljana Slović i drugi.

U nastavku pozorišne godine Đurđa Tešić i Milena Depolo pripremaju predstavu "U vezi sa tim". Takođe, reditelj Ivan Vuković premijerno će režirati u ovoj kući - komad "Tri musketara" Kena Ludviga, koji je napisao dramatizaciju Diminog klasika. Četvrtu premijeru u sezoni postavlja na scenu "Buhe" Staša Koprivica: "Palčicu", koju je po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena napisala Milena Depolo.

Inače, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, "Buha" je izdala i knjigu drama za decu Igora Bojovića. Kako podsećaju, predstave se i dalje igraju u Teatru "Vuk", dok se ne završi rekonstrukcija matične scene na Trgu Republike.

Pogledajte više