VEČE KLAVIRSKE MUZIKE: U Ruskom domu veliki klasični naslovi u izvođenju Jelisavete Ukrainske

V.V.S.

13. 08. 2024. u 14:20

U GALERIJI Ruskog doma na repertoaru je (16.avgusta) veče klavirske muzike u izvođenju Jelisavete Ukrainske,a na programu su remek dela iz različitih epoha i zemalja - od popularnih baroknih minijatura Žan-Filipa Ramoa, do sunčane muzike Sergeja Prokofjeva.

foto promo

Na koncertu će posebna pažnja biti posvećena ruskoj romantičnoj muzici, pa su planirane minijature Modesta Musorgskog i Petra Čajkovskog, kao i čuvena kompozicija Nikolaja Rimskog-Korsakova "Bumbarov let".

Jelisaveta Ukrainskaja je rođena 1996. godine u Ofenbahu na Majni, Nemačka. Diplomac je Državnog konzervatorijuma "Nikolaj Rimski-Korsakov" u Sankt Peterburgu, u klasi zaslužnog umetnika Rusije, profesora Aleksandra Sandlera. Od 2020. godine je asistent u klasi istog profesora. Pobednik je brojnih ruskih i međunarodnih takmičenja. Laureat je nagrade Vlade Ruske Federacije "Mladi talenti" (2008, 2009) i Sveruskog takmičenja "Mladi talenti Rusije" (Moskva, 2013). Jelisaveta je učestvovala u master klasovima Arija Vardija, Dmitrija Baškirova, Miroslava Kultiševa, Konstantina Ščerbakova, Vladimira Ovčinikova, Berija Daglasa, Gotliba Vališa, Vilema Bronsa i drugih.

Srpskoj publici se ova umetnica predstavila 2012. godine na Šestom međunarodnom festivalu "Isidora Bajić" u Novom Sadu, gde je osvojila specijalnu nagradu za najbolje izvođenje dela Kloda Debisija.

Pogledajte više