KARERAS U SAVA CENTRU: Uz slavnog tenora nastupiće 16.septembra i gošća Dušica Bijelić, sopran

V.V.S.

09. 08. 2024. u 16:50

NA pozornici Sava centra beogradska publika imaće ekskluzivnu priliku da 16. septembra prisustvuje koncertu najvećeg svetskog tenora Hosea Karerasa, čija će gošća biti srpski sopran, Dušica Bijelić.

foto promo

Kako se najavljuje,naša umetnica izvanrednog glasa i harizmatične pojave, osvojila je srca publike širom sveta svojim nastupima u prestižnim opernim kućama kao što su Kraljevska operska kuća u Londonu i Kraljevsko pozorište u Madridu. Njena kameleonska sposobnost transformacije u različite uloge i duboko razumevanje svake partiture učinili su je jednom od najtraženijih soprana današnjice, naročito u Nemačkoj, gde trenutno živi i gradi karijeru.

Studirala je pevanje na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu u klasi Ljudmile Gros-Popović, a usavršavala se na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču, u Operskom studiju Santa Ćećilija u Rimu i u Muzičkom konzervatorijumu Bard koledž u SAD-u. Takođe, dobitnica je pune stipendije za petogodišnje učešće u Programu za mlade pevače Danijela Feroa u Toskani.

Veliki koncert proslavljenog tenora biće održan u okviru Classico festivala.

Pogledajte više