"BAUK" OTVARA "DUNAV FEST": Film Gorana Radovanovića na festivalu u Malom gradu Smederevske tvrđave

V.V.S.

31. 07. 2024. u 16:02

FILMOM "Bauk" Gorana Radovanovića biće otvoreno sedmo izdanje Međunarodnog filmskog festivala "Dunav Film Fest", koje se od 20. do 25. avgusta održava u Malom gradu Smederevske tvrđave.

foto promo

Festival će u utorak, 20. avgusta, svečano biti otvoren projekcijom Radovanovićevog filma, čija radnja prati osmogodišnjeg dečaka Savu koji sa svojom majkom prolazi strahote NATO bombardovanja Srbije 1999, pokušavajući da zadrži svoj neiskvareni, dečji pogled na svet.

Goran Radovanović, reditelj i scenarista filma je o projekciji na Dunav Film Festu izjavio:

- Posle svetske premijere "Bauka" na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, kao i desetak festivalskih prikazivanja širom sveta, od Urugvaja i Brazila do Portugala i Italije, sa nestrpljenjem očekujem susret sa domaćom publikom. "Dunav Fest" biće prava prilika da se glumci, autorska ekipa i ja susretnemo sa nepatvorenim doživljajem našeg filma i publike koja je doživela bombardovanje 1999.godine.

Uloge u filmu tumače Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, Miloš Biković, Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Kalina Kovačevič, Branka Šelić i Milena Jakšić.

Pogledajte više