VELIKANI SRPSKOG GLUMIŠTA PONOVO U VRŠCU: „Vršačka pozorišna jesen“ od 25. do 30. oktobra

Jelena J. Baljak 07. 07. 2024. u 18:36

FESTIVAL klasike „Vršačka pozorišna jesen“ ove godine će biti održan od 25. do 30. oktobra, a već je poznat i repertoar, koji će posle duže vremena imati međunarodni karakter.

Foto N. Babić

Publika će, kao i do sada, moći da pogleda najznačajnije naslove, koji su obeležili proteklu sezonu, a nastala su po delima klasičnih pisaca, sa akcentom na modernije izvedbe.

Narodno pozorište Beograd odigraće „Urnebesnu tragediju“ Dušana Kovačevića, dok će Narodno pozorište iz Sombora izvesti njegovog „Radovana Trećeg“, u koprodukciji sa Grad teatrom iz Budve.

JDP će doći u Vršac posle sedam godina i to sa predstavom „Mihael Kolhas“ u režiji Borisa Liješevića, višestrukog laureata vršačkog festivala.

Pozorište mladih iz Novog Sada odigraće Šekspirovu „Bogojavljensku noć“, u produkciji „Šekspir festivala“, dok će se domaćin NP „Sterija“ predstaviti scenskim spektaklom „Koštana – San, eros, greh“.

Na velikoj sceni će se, tako, preplitati neki od najvećih glumaca današnjice – od Voje Brajevića, Zorana Cvijanovića i Vojina Ćetkovića do Nele Mihajlović, Nikole Rakočevića...

Festival je takmičarskog karaktera. Karte će u pretprodaji biti već od 1. septembra.

Pogledajte više