SAVREMENA "PEPELJUGA": Balet Aleksandra Ilića gostuje u Šibeniku

M. N. M. 03. 07. 2024. u 08:45

BALET "Pepeljuga" koreografa Aleksandra Ilića, biće izveden 3. jula na Letnjoj sceni kod katedrale u Šibeniku u sklopu 64. Međunarodnog dječjeg festivala, a u izvođenju ansambla makedonskog Nacionalnog baleta iz Skoplja.

Aleksandar Paunovski

Balet "Pepeljuga" u izvođenju solista i ansambla iz Skoplja, publici će predstaviti poznatu bajku braće Grim, u savremenom koreografskom kontekstu, smeštanom u sedamdesete, u vreme premijere čuvenog filma "Brilijantin"

- Prepričavajući na ovaj način radnju, samu bajku smo približili našem vremenu, a omladini i deci, našoj glavnoj publici, učinili interesantnijim ovo delo. Na kraju se nije odstupilo od originalnog sinopsisa, od muzike Prokofjeva i svega onoga što i jesu glavne karakteristike ove bajke, a to je ljubav, i da će dobrota spasti svet - navodi koreograf Ilić.

U naslovnim ulogama Pepeljuge i princa nastupiće Hristina Nakevska i Miroslav Mitrašinović, maćeha je Marija Josifovska Ristovska, sestre - Andru Kuk i Kristijan Jangos, uz ansambl makedonskog Nacionalnog baleta, kostime za predstavu je uradila Katarina Radošević Galić (asistentkinja kostimografkinje Angela Bogeska), scenografiju Filip Korunovski, dizajn zvuka Georg Draušnik, a dizajn svetla je oblikovao Milčo Aleksandrov. Asistentkinje koreografa su Mojca Majcen i Saša Evtimova.

Pogledajte više