"SVET BEZ ŽENA" OTVARA INFANT : Večeras počinje 51. izdanje omiljenog festivala

J. S. 14. 06. 2024. u 14:26

U SRPSKOM narodnom pozorištu u Novom Sadu večeras počinje 51. izdanje Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra (INFANT) na kojem će publika do 18. juna, u takmičarskoj konkurenciji, videti četiri predstave.

Detalj iz predstave "Sirano" /Foto Nebojša Babić



   Po  izboru selektora Aleksandra Popovskog, INFANT će večeras otvoriti   “Svet bez žena” – autorski projekat Maje Pelević i Olge Dimitrijević (Bitef festival i Centar za  kulturnu dekontaminaciju, Beograd).U nedelju, 16. juna  gledaće “Sirana” u režiji Gorčina Stojanovića (JDP , Beograd).Naslovnu ulogu igra Dragan Mićanović.

  , U ponedeljak, 17. juna “Hamlet - dan ubistva” u režiji Marjana Nećaka (Narodni teatar Bitolja) i 18. juna “Zbilja” - autorski projekat Tomislava Šobana (Hrvatsko narodno kazalište, Zagreb). Sve predstave iz takmičarske selekcije počinju u 19.30 sati .

   U okviru pratećeg programa 51. INFANT-a  večeras će u 19  sati  u foajeu scene „Jovan Đorđević” SNP-a biti otvorena izložba „Lego iz Novog Sada” autora Danila i Mateja Bojata.  Sat  kasnije u Pozo ištu mladih biće izvedena monodrama “Kontrabas” u režiji Vladana Đurkovića, a u 21 sat na Kamernoj sceni SNP-a predstava “Da bar nisam žensko”  reditelja   Vladana Đurkovića (Beo Art produkcija).

   U subotu će u 20 sati u Pozorištu mladih publiku čekati “Brak – mrak” u režiji Tee Puharić, dok prateći program 18. juna zaokružuje autorski projekat Marije Medenica “Neodustajanje” na Kamernoj sceni SNP-a (21 sat).

Sve ulaznice za „Sirana” su rasprodate, dok na ostalim predstavama takmičarskog programa publika sedi na sceni, zbog čega je broj karata ograničen na 200 gledalaca. Cena ulaznica je 1.000 dinara. Za predstave u pratećem programu - na Kamernoj sceni SNP-a i u Pozorištu mladih, karta je 800 dinara.    

Pogledajte više