HIBRIDNI PERFORMANS "U TREPTAJU": U saradnji Beograda, NJujorka i Praga

V.V.S.

06. 06. 2024. u 11:57

EHO animato (Beograd) i CultureHub (Njujork) predstavljaju hibridni performans "U treptaju" u ponedeljak, 10.juna, u okviru međunarodnog festivala Re-Fest 2024.

foto promo

Hibridni performans održaće se u UK Parobrod, dok će digitalna verzija moći da se prati uživo, u virtuelnoj sali međunarodnog festivala Re-Fest, na vebsajtu i društvenim mrežama.

Tema koju međunarodni tim umetnika istražuje je neprekidno stanje katastrofe. Katastrofa može biti lična ili kolektivna, nagli čin nasilja ili dugotrajan proces propadanja, ljudski izazvana ili prirodna. Ona je potpuna promena paradigme, a sve što znamo o sebi i svetu transformiše se u treptaju. Ali, katastrofa za nas više nije iznenađenje, ona je stalno stanje sveta i čini se kao da idemo iz jedne u drugu, da je postala očekivana: pandemija, razarajući ratovi, strašni činovi nasilja, poplave, požari...

Hibridni performans "U treptaju" mapiraće faze ljudskog ponašanja u suočavanju sa katastrofama kroz nekoliko scena, tražeći odgovor kako da se pomerimo iz ovog začaranog kruga. Inače, Re-Fest je međunarodni festival digitalnog performansa koji povezuje umetnike, izvođače i publiku uživo na različitim krajevima sveta.

Pogledajte više