"ROĐENI SA KULTUROM": Novorođenim bebama dodeljeno još 120 „Kulturnih pasoša“ (FOTO)

Novosti online 03. 06. 2024. u 12:53

ETNOGRAFSKI muzej, u saradnji sa Bolnicom za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zvezdara“, nastavio je dodelu kulturnih pasoša mamama novorođenih beba u okviru ovogodišnje kampanje „Kulturni pasoš - rođeni sa kulturom“.

Foto: Etnografski muzej

U porodilištu KBC Zvezdara danas je uručeno 120 pasoša mamama beba, kao svojevsrsna  dobrodošlica koja simbolizuje vezu između kulture i porodice.

Uručujući „Kulturni pasoš“ majci novorođene devojčice, Marko Krstić, v. d. direktora Etnografskog muzeja, rekao je da je pasoš takozvana propusnica u svet kulture, kao i da omogućava novorođenim bebama i njihovim porodicama neograničen broj poseta izložbama i svim programima muzeja svakog dana do prvog detetovog rođendana.  

„Kulturni pasoš“ predstavlja najlepšu dobrodošlicu na svet najmlađim sugrađanima, istakao je Krstić i naglasio da Etnografski muzej želi na ovaj način da pruži podršku porodicama.

- Važno nam je da od prvih koraka deteta bude prepoznato da je naš muzej mesto porodičnih tradicija, gde se neguju stare vrednosti i nove stvaraju - naglasio je Krstić.

Naša poruka je - „Dođi u Etnografski i kad porasteš“, istakao je Krstić.

BONUS VIDEO: NA MATURU U PATIKAMA PUNIM NADE: Fondacija humanosti "Novosti" obezbedila garderobu za decu iz Zveča

Pogledajte više