BIO JEDNOM JEDAN SLIKAR PREDIĆ : U Galeriji Matice srpske izložba dečjih radova (FOTO)

J. SIMIĆ 01. 06. 2024. u 20:56

IZLOŽBA dečjih radova koja je plod edukativnog programa „Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić", a povodom izložbe „Inspirisani Francuskom", kao i radionice o stvaralaštvu Bogomila Karlavarisa, otvorena je u subotu, 1. juna u Galeriji Matice srpske.

Foto GMS

 Postavkama  ovog tipa već  šest godina ukazuje se na značaj odrastanja najmlađih Novosađana uz umetnost.Ovom postavkom  krunisano je učešće dece iz novosadskih vrtića i osnovnih škola u edukativnom programu tokom protekle školske godine.

     Izloženi su radovi  dece iz predškolskih ustanova „Radosno detinjstvo", „Maštolend", „Puž" i „Zmaj", kao i osnovnih škola „Svetozar Marković" i „Prva vojvođanska brigada".

  Svečanom otvaranju prisustvovali su mališani, njihovi roditelji,članovi širih porodica,kao i upravnica Galerije Matice srpske dr Tijana Palkovljević Bugarski i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

   – Izuzetno sam ponosan na činjenicu što smo stvorili jednu novu tradiciju. Najmlađi Novosađani u Galeriji Matice srpske imaju svoj kreativan kutak u kome mogu da steknu bogata iskustva, oslobode emocije, imaginaciju i intelekt i sagledaju svet iz različitih perspektiva. Inspirisani umetničkim pričama, sa vaspitačima, likovnim pedagozima i muzejskim edukatorima, deca su stvarala svoja „umetnička dela" objedinjena na ovoj izložbi. -rekao je Rožić i najavio da će Grad i ubuduće podržavati ovakve i slične programe.

 Roditelji, staratelji, bake i deke sa decom i unucima kroz igru imali mogućnost da uživaju u umetnosti uz porodični vodič „Na talasima umetnosti" i otkriju različite umetničke priče na izložbi „Inspirisani Francuskom". ž

Svečanost je  upotpunjena   muzičkim nastupom  dečjeg hora „Suncokreti" Muzičke škole „Isidor Bajić". Pored izložbe i nastupa dečijeg hora, mališani su tokom proslave imali priliku da uživaju i u kreativnim programima u Parku skulptura.Izložba dečjih radova će trajati do 30. juna, a ulaz je besplatan.

Pogledajte više