"SIRANO" NA INFANTU : Gostovanje predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Novom Sadu

J. S. 21. 05. 2024. u 10:27

PREDSTAVA “Sirano” Jugoslovenskog dramskog pozorišta gostovaće u Novom Sadu 16. juna, kao deo takmičarskog programa 51. festivala INFANT , a biće igrana od 19.30 sati na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Foto Nebojša Babić

    NASLOVNU  ulogu  komada po delu francuskog dramskog pisca   Edmona Rostana ,a u režiji Gorčina Stojanovića, nosi  Dragan Mićanović, jedan od naših najboljih i najvoljenijih  glumaca. Oni koji su gledali predstavu kažu da je raskoš glumačkih valera koje je u njoj pokazao retko viđan na našim scenama.

  - Raskošna je i predstava  jer kakav bi to “Sirano” bio da nije u velelepnim kostimima, scenografiji, koreografiji i svemu drugom što pripada tom herojskom junaku,a sve u Gorčinovoj režiji i   kao deo selektorskog izbora Aleksandra Popovskog - poručuju organizatori  ovog Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra.

    U priči o pesniku, idealisti, duboko osećajnom čoveku, koji se razmeće hrabrošću kako bi prikrio nesigurnost zbog svog fizičkog izgleda, čoveku koji duhovitošću štiti ranjivo srce, igra mnogobrojna glumačka ekipa u kojoj su, između ostalih, i: Marija Vicković, Anita Mančić, Nebojša Milovanović, Marko Janketić, Nina Martinović, Joakim Tasić, Stefan Jevtović, Slobodan Tešić...

Pogledajte više