ČUVENI TIHI POZLAĆEN "ANTENOM": Specijalna nagrada FEDIS otišla u ruke proslavljenog dramskog umetnika Voje Brajovića

J. BANjANIN 07. 10. 2024. u 14:42

LEGENDARNI glumac Vojislav Voja Brajović ovogodišnji je dobitnik prestižne Nagrade Zlatna antena za sveukupan doprinos regionalnoj produkciji drama i serija na 14. Međunarodnom Festivalu drama i serija (FEDIS).

Foto ATA images

Posle plejade najznačajnijih imena regionalnog glumišta i televizijskog stvaralaštva, počevši od Velimira Bate Živojinovića i Siniše Pavića, preko Milana Gutovića, Mikija Manojlovića, Mire Banjac, Cece Bojković, Seke Sablić, Bogdana Diklića, Olge Odanović, pa do prošlogodišnjeg laureata Radeta Šerbedžije, ovogodišnja Zlatna antena ide u ruke čuvenog Tihog.

Brajović je rođen 1949. u Beogradu. Studije glume upisao je 1967. na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Predraga Bajčetića, a diplomirao je 1971. godine. Tokom bogate karijere ovaj slavni srpski i jugoslovenski glumac je odigrao mnoge zapažene uloge koje su ostavile dubok trag kako u regionalnoj kinematografiji tako i na televiziji, gde je u TV dramama i serijama ostvario više od 50 značajnih rola.

Glumačku karijeru u serijama otpočeo je davne 1970. u seriji "Mirina TV stupica", a svakako je najviše upamćen kao Tihi u TV ostvarenjima "Otpisani" i "Povratak otpisanih", ali i kao Terminator u "Boljem životu" ili Srećković u dečjoj seriji "Metla bez drške".

Dobitnik je brojnih glumačkih nagrada, kao što su Dobričin prsten, Sterijina nagrada, Zoranov brk, "Pavle Vuisić", "Joakim Vujić" i mnogih drugih priznanja. Na FEDIS, koji će biti održan od 8. do 10. oktobra u Domu omladine Beograda, biće dodeljena i Zlatna antena najboljem glumačkom paru, koji biraju čitaoci "Novosti"

Pogledajte više