JELENA ĐOKOVIĆ KAO VODITELJKA: Dvodelni edukatvni serijal "Kako da porastem lako" na Prvoj

J. BANjANIN 18. 05. 2024. u 08:37

VEĆ godinama Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, bavi se društvenim temama kroz njihovu fondaciju, a doprinos zdravom odrastanju dece od početka njihov je glavni cilj.

Foto Promo Prva

Korak dalje u ovoj misiji pružila je saradnja Prve TV i Fondacije "Novak Đoković", pa ćemo tako ovog vikenda, u 12.00, gledati dvodelnu edukativnu emisiju "Kako da porastem lako", posvećenu najčešćim izazovima odrastanja, adolescencije i roditeljstva koje nosi sadašnje vreme.

Globalna direktorka i suosnivačica fondacije Jelena Đoković, zajedno sa psihološkinjom i terapeutkinjom Smiljanom Grujić, razgovaraće sa stručnjacima iz ove oblasti, a teme koje će pokriti kreću se od odnosa dece i roditelja, odnosa braće i sestara, korišćenja modernih tehnologija i digitalnog i fizičkog nasilja, do najboljih i najefikasnijih načina komuniciranja sa decom.

Iako je uvek pod svetlima reflektora, poznati srpski par Đoković ne iznosi često detalje o svom privatnom životu, te je mnoge iznenadio podatak da nijedno od njihovo dvoje dece, Stefan (9) i Tara (6), nemaju mobilne telefone niti tablete.

U ovoj emisiji razgovor sa stručnjacima vodiće i nacionala direktorka Fondacije "Novak Đoković" Maja Kremić. Pored stručnjaka koji će nam pomoći da se snađemo u današnjem svetu mladih, sagovornici će biti i deca i roditelji koji će dati svoje viđenje njihovog odnosa. Od njih ćemo čuti kako deca i roditelji doživljavaju odrastanje u današnje vreme, sve njihove strahove, nedoumice i brige.

O tehnikama pomoću kojih se lakše prolazi kroz određene periode odrastanja stručno mišljenje gledaocima, uz pomoć Jelene Đoković, Smiljane Grujić i Maje Kremić, daće i dr Nirvana Pištoljević, dr Aleksandar Misojčić, dr Jelena Vranešević, msc Tea Knežević, prof. dr Dobrinka Kuzmanović, prof. dr Ljubica Bačanac i msc Irena Orlović.

Pogledajte više