OSUĐEN ZA ZLOSTAVLJANJE PASTORKA I SINA: Očuh sa Čukarice priznao krivicu

Novosti online 22. 10. 2024. u 07:47

MUŠKARAC (40), očuh sa Čukarice koji se sumnjičio da je brutalno zlostavljao svog pastorka (5), ali i vršio nasilje nad svojim biološkim sinom (8), sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Foto: N. Skenderija/MUP

On je uhapšen nakon što je dečak (5) u bolnicu primljen u podlivima i sa modricama. Nakon hapšenja, očuh je smešten u psihijatrijsku ustanovu Dr "Laza Lazarević" i tamo je urađeno psihijatrijsko veštačenje.

Epilog ovih monstruoznih dela je taj da je osuđen na osam godina zatvora.

On je o dečaku (8), svom sinu, preuzeo brigu nakon što je njega i mališana ostavila dečakova majka. Brigu o dečaku (8) preuzeo je Centar za socijalni rad.

- Dečak je izgradio mehanizme kako da se zaštiti od oca nasilnika. On je ispričao da ne sme da plače, jer plač nervira njegovog tatu i da samo ako ne bude plakao neće dobiti batine. Kaže da je dečak (5) nervirao njegovog tatu jer je stalno plakao - rekao je ranije izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Muškarac je svog pastorka tukao, zbog čega je mališan plakao. Tada bi, zbog plača, usledilo još brutalnije zlostavljanje.

- On je pastorka tukao brutalno i nakon batina je znao da ga drži u ćošku po 20 sati. Mališan je imao jezive povrede, on je njemu čak gurao tuš u usta da ga ućutka - opisuje jezive detalje izvor "Blica".

Sve to je gledao njegov sin kojeg je terao da pali ringlu!

- On je njega terao da pali ringlu i gleda dok on peče ruke i noge svom pastorku - prenosi Srbija danas.

Muškarac je dečaka brutalno tukao, a povrede koje je mališan imao zabrinule su ozbiljno doktore sa Instituta za majku i dete.

- Mališan je imao jezive povrede po glavi i telu. Frakture rebara, otiske cipela po telu. Opekotine po dlanovima i stopalima. Doktori kada su ga videli rekli su da je jedan dan došao kasnije on bi preminuo. Dečak je bio u toliko lošem stanju da su svi bili zabrinuti da li će preživeti. On se i dalje nalazi u bolnici - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

(Srbija Danas/Blic)

Pogledajte više