PAJSEROM TUKLA OCA DO SMRTI: Danijela M. uhapšena zbog sumnje da je u Nišu ubila Slavka Đ.

J. ĆOSIN 18. 10. 2024. u 15:27

IZ njihovog stana stalno se čula svađa, ćerka se psihički razbolela, često se lečila u Gornjoj Toponici. Dok je on bio dobro, brinuo se o njenom lečenju, ali je dobio karcinom kože, operisan je ali nije bio dobro.

Foto: J.Ć.

Ovako pričaju komšije Slavka Đ. (79), čije je beživotno telo nađeno u stanu u Ulici Pariske komune 21, u Nišu, i čija je ćerka Danijela M. (56) uhapšena zbog sumnje da je nepokretnom ocu, najverovatnije pajserom, nanela smrtonosne povrede po glavi i telu, a zatim pokušala sve da prikaže kao samoubistvo. Analizom tragova sa lica mesta, ustanovljeno je da ne govori istinu, pa je uhapšena, a za krivično delo za koje se tereti propisana je kazna zatvora od deset godina do doživotne robije.

Stanari zgrade kažu da je policija došla u sredu po podne nakon prijave patronažne sestra iz službe kućne nege, koja je zatekla beživotno telo. Nešto kasnije, oglasio se i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je rekao da se sumnja da je ćerka odgovorna za smrt svog oca.

- Komšija Slavko bio je slabo pokretan, pre nekoliko dana medicinsko osoblje nosilo ga je do stana - kaže nam jedan od komšija. - Siroti čovek bolovao je od raka kože, zbog čega je imao rane po telu. Uprkos tome brinuo je o ćerki koja je imala probleme sa živcima. On je bio zdravstveni radnik, ovde je kupio stan pre pedeset godina. Dugo je radio kao medicinski tehničar na Bliskom istoku. Oženio se i dobio ćerku. Njegova supruga je preminula pre oko petnaest godina, a ćerka mu se udala, ali taj brak nije uspeo. Dobili su ćerku, ali ona nije živela s njima, pa su u stanu ostali samo Slavko i njegova ćerka.
Poznanici porodice kažu da su se stvari pogoršale kad je Danijela prestala da se leči.
- Ne znam šta se desilo, čuo sam da mu je ćerka nečim razbila glavu i da je telo našla patronažna sestra - rekao je komšija.

Udarci u glavu bili kobni

KADA je policija stigla u stan žrtve, zatekla je Danijelu i beživotno telo njenog oca. Kako nezvanično saznajemo, ona je odmah policiji kazala da je Slavoljub, navodno, od nje tražio pajser kako bi se ubio jer više nije mogao da podnosi bolest. Međutim, analizom tragova krvi na mestu zločina i povreda žrtve, ustanovljeno je da ona ne govori istinu. Na njegovom telu otkrivene su brojne povrede nanete gvozdenom šipkom, od kojih su neke po rukama bile odbrambene, što ukazuje da je pokušavao da sačuva glavu od udaraca. Povrede je imao svuda po telu, ali kobne su bile one koje su mu nanete po glavi.

Zoran Ristić, koji je godinama živeo u istom ulazu, kaže nam da je bio šokiran kada je čuo za tragediju.

- U sredu sam doputovao iz sela oko 21 sat i tada sam saznao šta se dogodilo - kaže nam Ristić. - Sa Slavkom sam bio dobar prijatelj. Dok je mogao da se kreće, izlazio je na pijacu i prodavao okvire za naočare, ali u poslednje vreme je oboleo i slabo se kretao. Često se žalio da njegova ćerka ne može više nikoga da trpi. Nikada nisam čuo da je bilo nekih većih problema između njih dvoje.

I Marina usmrtila majku

NIŠLIJKA Zorica Cvetanović (69) nedavno je nađena mrtva u kući, a nju je, kako se sumnja, ubila ćerka Marina, navodno duševno obolela osoba. Nakon što ju je nekoliko sati posle zločina policija pronašla, Marina je odvedena u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Topionici, kod Niša.

Pogledajte više