VOĆARI PODNELI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV UPRAVNIKA ZATVORA U SMEDEREVU: Kažu da im je pretio da će im biti polomljene noge

S. J. M. 11. 10. 2024. u 19:51

PROTIV upravnika zatvora u Smederevu Gorana Pavlovića porodica Jelesijević iz smederevskog sela Udovice podnela je u ponedeljak krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu zbog ugrožavanja sigurnosti. Kako je navedeno u prijavi on ih je zvao telefonom 21. septembra i pretio im, jer je u tuči u kojoj je učestvovao Mihajlo Jelesijević prethodne noći teško povređen skočni zglob upravnikovog sinovca Veljka (25).

D. Novković

Vladan Jelesijević, Mihajlov otac nam kaže da se oni bave poljoprivredom i da su tog dana pakovali jabuke za prodaju do kasno uveče.

- Mihajlo je izašao do kafane da se vidi sa drugom i taj momak Pavlović mu se drsko obratio da se skloni da prođe i tako su se zakačili - priča nam Vladan. - Mihajlo je otišao u drugi lokal, ali ga je taj momak sa još nekoliko drugova našao tamo. Opsovao ga je, posvađali su se i potukli i Mihajlo je otišao kući. Ujutru ga je zvala policija da dođe da da izjavu, mi smo zvali advokata da ide sa njim, ali ga je onda pozvao upravnik zatvora Goran Pavlović, stric tog momka i pretio mu. Rekao mu je: "Sve je spremno da dođeš u pritvor kod mene, zapamtićeš me".

Jelesijević nam kaže da je nakon toga upravnik zatvora pozvao njegovog oca Slobodana, Mihajlovog dedu i njemu pretio rečima: "Slušaj, biće vam svima polomljene noge, zapamtićete me".

- Otac kaže, "ko je ovaj što preti" i dao mi je telefon. Čovek mi je svašta rekao: "Zvao sam načelnicu SUP-a i tužilaštvo sam obavestio. Zapamtićete me, samo da mi uđe u zatvor. A i vama svima će biti polomljene noge. Videćete ko sam ja, mnogo sam moćan, uništiću vas". Ja sam se zbunio, ne znam šta se dešava - kaže Vladan Jelesijević. - Uplašili smo se, cela porodica. Mihajlo je hteo da ode do policije, ali nakon tih pretnji se sklonio. Plaši se. Ovaj mu obećao pritvor i ako mu ga odrede, strah ga je šta će tamo da ga snađe, šta će mu se desiti. Moj sin ne želi da se krije, već da ispriča šta je i kako bilo. Ali, sada strahujemo za njegov život. Ne osećamo se uopšte bezbedno.

Otac kaže da im je posle toga policija pet puta dolazila u pretres kuće.

- Dođe 20 policajaca, kao da ne znam kakvog kriminalca traže - kaže Vladan. - Mi u šoku, a nekima od tih policajaca neprijatno. Obična svađa dvojice mladih momaka, ali je problem što je u pitanju noga sinovca upravnika zatvora, inače bi se sve završilo izjavama i redovnim sudskim postupkom.

Uz krivičnu prijavu advokat Jelesijevića Veselin Cerović dostavio je i fotografije poziva sa kako je navedeno upravnikovog telefona na telefone Mihajla i dede Slobodana. U njoj je zatražio i da se saslušaju Goran Pavlović, zatim sin, otac i deda, da se pribave listinzi poziva sa Pavlovićevog telefona prema telefonima Mihajla i Slobodana Jelesijevića.

- Ovde lokalni moćnik, upravnik zatvora, zloupotrebljava svoj službeni položaj i telefonom im upućuje zastrašujuće pretnje, da je on mnogo moćan, da će im polomiti noge i uništiti ih - kaže nam Cerović. - Te pretnje su uzrok zašto se Mihajlo skriva i ne prijavljuje policiji, jer mu je rekao da se dogovorio sa načelnicom policije. To ne daje sigurnost da će se prema potencijalno osumnjičenom zakonito postupati i zato je on nedostupan. Posebno, ako mu se eventualno odredi pritvor i bude u smederevskom zatvoru, gde je upravnik čovek, koji mu je pretio. Ovo je možda mali slučaj, ali je vrlo opasno, ako bi se ovako nastavilo.

Pogledajte više