KRV NA KRV, BEZ KRAJA! Policija traga za ubicom Cetinjanina Vaska LJeškovića

S. Đ

29. 09. 2024. u 18:38

UBISTVO 37. godišnjeg Cetinjanina Vaska Lješkovića potvrda je da se nastavlja obračun zaraćenih kriminalnih klanova koji traje više od deset godina.

Misterija Policija ispred doma Lješkovića/Vasko Lješković (u uglu), Foto S. Đ./privatna arhiva

Lješković koji je prema evidenciji bezbednosnih službi bio visoko pozicionirani član škaljarske kriminalne grupe, ubijen je u petak jednim hicem iz snajpera dok se nalazio ispred porodične kuće u naselju Bogdanov kraj na Cetinju.

Prema do sada prikupljenim dokazima i načinu na koji je počinjena likvidacija istražitelji veruju da je obarač povukao profesionalac kojem zasigurno ovo nije prvi zločin.

- Veruje se da je ubica imao najmanje jednog pomagača, a prema prvim podacima na Lješkovića je egzekutor ispalio samo jedan hitac sa obližnjeg brda dok je bio u dvorištu kuće ograđenom visokim betonskim zidom. Prema procenama mesto sa kojeg je ispaljen hitac udaljeno je 500 metara od mesta gde je ubijen Lješković - navodi sagovornik iz istrage.

Policija se nakon ubistva Lješkovića oglasila kratkim saopštenjem u kojem je navela da je "neposredni izvršilac sa veće udaljenosti osmatrao V. Lj. i lišio ga života".

Dodali su i da cetinjska policija u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala i taktičkim jedinicama Sektora policije posebne namene preduzima intenzivne aktivnosti sa Višim državnim tužilaštvom kako bi rasvetlili zločin.

Dobro obavešteni sagovornici iz bezbednosnog sektora tvrde da je Lješković bio blizak Goranu Radomanu koji je ubijen 19. februara 2015. godine na Novom Beogradu.

Radoman je prva žrtva obračuna između škaljarskog i kavačkog kriminalnog klana i jedan od odgovornih za nestanak oko 300 kilograma kokaina u Valensiji 2014. godine.

Ubistvo Lješkovića je treći zločin koji se za tri i po meseca dogodio na Cetinju.

Pre samo tri meseca u samom centru grada na svega 100 metara od osnovne škole u stravičnoj eksploziji stradali su Cetinjani Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, dok su njihovi sugrađani i prijatelji Tanasije Taso Jovanović, Mihailo Borozan i slučajna prolaznica povređeni.

Napadač je na stablu, na sedam metara visine postavio eksploziv koji je usmerio prema vratima teretane, a onda, sa bezbedne razdaljine posmatrao i daljinskim upravljačem aktivirao napravu u trenutku kada su se Kaluđerović, Roganović, Jovanović i Borozan sastali.

Prema evidencijama bezbednosnih službi i oni su bili bliski škaljarskom kriminalnom klanu.

Nakon 15 dana od zločina policija je saopštila da tragaju za Nikolom Drecunom zbog sumnje da je ubio Kaluđerovića i Roganovića. Drecun je, prema evidenciji bezbednosnih službi, član kavačke kriminalne grupe.

Nepuna dva meseca ranije - 3. aprila, oko 18.40 na magistralnom putu Podgorica - Cetinje ubijen je Radovan Marković (29), koji je, prema evidenciji policije, bio član škaljarske grupe.

Ubijen je dok je sa članovima "škaljarskog klana" Berancem Harisom Kočanom (29) i državljaninom Bosne i Hercegovine V. B. (32) pokušavao da ubije članove suprotstavljene kriminalne organizacije "kavačkog klana" - Nikolu Drecuna i Igora Mašanovića.

Dovršavanje starih "poslova"

OBRAČUN klanova koji ne jenjava dodatno je ubrzan izlascima iz Istražnog zatvora u Spužu više desetina kriminalaca iz obe grupe tokom 2024. godine, pa se zato i postavlja pitanje ko je sledeći na mafijaškom spisku za odstrel.

Pogledajte više