PORODIČNA DRAMA: Saslušan žandarm iz Vladičinog Hana zbog nasilja u porodici

J. S. 16. 09. 2024. u 08:58

PRIPADNIK Žandarmerije S. M. (45) iz Repinca kod Vladičinog Hana saslušavan je juče više sati u Osnovnom javnom tužilaštvo u Vladičinom Hanu, nakon što je osumnjičen da je u petak popodne pucao iz službenog pištolja ispalivši četiri metka u vrata porodičnog doma.

Foto Z. Jovanović

To je nažalost bio samo početak porodične drame, jer je njegova supruga L. M. (37) uspela da mu oduzme pištolj i nakon što je brat došao po nju, slučajno sama sebe ranila, zbog čega je operaisana u Univerziztetsko kliničkom centru u Nišu.

On je izneo odbranu, ali u tužilaštvu kažu da ne mogu da iznose detalje kako ne bi uticali na svedoke koji tek treba da budu saslušavani. Nakon incidenta žandarm je proveo neo vreme na Psihijatriji vranjske Bolnice, dok je žena sanitetom transportovana u Niš.

Žena povređena u Vladičinom Hanu nakon operacije nadkolenice, stabilnih vitalnih parametara,te je hospitalizovana na Klinici za anesteziju i intezivnu terapiju – potvrđeno je novostima u UKC Niš.

Prema pričama ljudi koji ih poznaju u Vladičinom Hanu,pucnjava se dogodila u petak oko 17 sati u porodičnoj kući u kojoj bračni par živi zajedno sa žandarmovim roditeljima.

Bračni pat koji živi u Vladičinom Hanu , važi za vrlo skladan par. On je pripadnik Niškog odreda žandarmerije, često je bio na putu, ali  kad god je bio u Hanu provodio je vreme sa njom. Nisu bili skloni svađama. Puno putuju i važe za vernike, ne propustaju ni jednu službu u crkvi i manastirima.  Priča se da je žandram te večeri popio što će se tek utvrditi s obzirom d ase očekuju analize krvi te da mu je alkohol pomutio razum. Nije pucao u pravcu žene, ali je ona navodno od straha skočila na njega i uspela da mu oduzme pištolj, kojim je navodno kasnije slučajno sama sebe ranila.

O peredlogu tužilaštva o određivanju pritvora,žandarmu koji se tereti za nasilje u porodici, u ponedeljak će odlučivati sudija za prethodni postupak.

Pogledajte više