NEKA ŽIVI, ALI BEZ LEVOG OKA: Majka teško ranjene Anđele Urošu Blažiću - "Pustite me samo dva minuta"

Novosti online 23. 08. 2024. u 11:46

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu danas je svedočenjem članova porodica ubijenih i ranjenih nastavljeno suđenje Urošu Blažiću optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona.

Foto: N. Živanović

 Za govornicu je zatim izašla Marijana Stevanović, majka teško ranjene Anđele.

Inače, povređena Anđela je bila u vezi sa ubijenim Nemanjom Stevanovićem.

- Imam pitanje, bavimo se ovde oružjem i tim gospodinom, a pitam se sada zašto cela porodica ovde nije uhapšena. Zašto porodica Blažić ne sedi ovde, da proživi sve ovo kao i mi. Zašto njegova porodica ne sluša sve ovo što mi slušamo? Svi smo na lekovima ovde. Zašto majka, brat, snaja, deda, nisu dovedeni ovde da slušaju ovo? Ja to hoću da čujem kao majka koja je tri meseca bila u bolnici i gledala svaku operaciju svog deteta - rekla je ona i nastavila:

- Moje dete je sada dobro, u septembru imamo terapije. Hoću da kažem ovom ovde malom g*vnu, pustite me samo dva minuta da mu uzmem to levo oko koje je uzeo mojoj ćerki. Da mu uzmem to levo oko. Zamislite da mu svi ubijeni i ranjeni mogu da uzmu organ koji je on njima uzeo, od njega ne bi ništa ostalo. To imam da kažem ovom malu g*vnu. Bavim se svojim detetom, vaspitavala sam je. Za mlađe g*vno nisam nikad čula, ali za ovog matorog sam čula. Ubijao je i mačiće i kučiće, svi znaju da je bio idiot.

Marijana Stevanović se u jednom trenutku zaplakala, a zatim se i okretala ka boksu gde sede okrivljeni.

- Volela bih samo da me pustite dva minuta. Neka živi, ali neka živi bez levog oka - rekla je ona.

Sudija Lidija Jovanovski zatim je navela da se glavni pretres odlaže za danas i da su sledeća ročišta zakazana za 26. i 27. septembar i 21. i 28. oktobar.

(Telegraf, Kurir)

Pogledajte više