TERORISTIČKI AKT KOJI DOLAZI OD ALBANSKIH STRUKTURA SA KIM Dačić o ubistvu policajca: Ovo ne može biti slučajno

Milica Škorić 18. 07. 2024. u 12:44

POSTOJE osnovane sumnje da je reč o terorističkom aktu, kaže ministar policije Ivica Dačić povodom ubistva i teškog ranjavanja dvojice policajaca u Loznici. Navodi da postoji osnovana sumnja da napad dolazi sa KiM, od strane albanskih struktura. Ovo ne može biti slučajno, kaže Dačić.

Foto: Zoran Jovanović

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže za RTS povodom ubistva i teškog ranjavanja dvojice policajaca u Loznici u noći između srede i četvrtka da je nesumnjivo da postoje osnovane sumnje da je reč o terorističkom napadu i aktu koji dolazi sa Kosova i Metohije od strane albanskih struktura.

- Ovo ne može biti slučajno i time će se baviti tužilaštvo za organizovani kriminal, jer su policajci napadnuti na dužnosti - kaže Dačić.

Tokom rutinske kontrole vozila jedna osoba je prilikom izlaska pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (1990) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (1974) u rame, nakon čega je pobegao.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (1991), koji je imao i nemačku ličnu kartu. Objavljena je i njegova fotografija.

Prethodno je potvrđeno da je Artan brat Fatona Hajrizija iz Srbice, zatvorenika koji je 6. jula pobegao iz zatvora u Smrekovnici kod Vučitrna.

- Utvrđujemo da li je to osoba čija smo dokumenta pronašli ili je u pitanju njegov brat - kaže Dačić.

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem. Policija je uhapsila vozača automobila iz kojeg je pucano.

- Prilikom utvrđivanja identiteta ustanovili smo da je automobil vozio Mithat Hadžić iz Tutina, koji se bavio prevozom ljudi. Lice koje je pucalo je preuzeo u Preševu - kaže ministar policije.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

Na terenu su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

(RTS)

Pogledajte više