U ZATVORSKOJ BOLNICI PREMINUO DANIJEL JAKUPEK: Pre 17 godina ubio dečaka i njegovog ujaka i zatim iskasapio njihova tela

N.B. 08. 07. 2024. u 11:19

DANIJEL Jakupek, koji je 27. avgusta 2007. godine u Novim Banovcima ubio Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26), a zatim njihova tela iskasapio i bacio u Dunav, kako saznajemo, preminuo je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde je već duže vreme lečen od teške bolesti.

Foto: MUP

Nezvanično smo saznali da je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja premešten pre nekoliko nedelja na interno odeljenje ove bolnice.
U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno nam je da je Jakupek preminuo u šok-sobi internog odeljenja Specijalne zatvorske bolnice u kojoj se nalazio na meri bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja od 2007. godine za krivično delo ubistvo. Oni navode i da je uprava bolnice obavestila policiju, sud i tužilaštvo koje je naložilo obdukciju tela.

Jakupek je u svojoj kući u Beogradskoj ulici u Novim Banovcima prvo nožem ubio, a zatim bonsekom isekao na komade malog Luku, a zatim i njegovog ujaka Vasilija. Njihove delove tela stavio je u crne kese za smeće i bacio u Dunav.

Pošto se nisu vratili kući do večere, Vesna i Dragan Trbović krenuli su u potragu za sinom i unukom. Celo mesto se diglo na noge i učestvovalo u potrazi za njima, a sa njima i Jakupek. Posle tri dana, pecaroš je u travi na obali reke ugledao Lukino telo bez glave, bez nogu i jedne ruke. Sutradan, u plićaku, nađeno je Vasilijevo obezglavljeno telo.

Njemu je bila izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja. Viši sud u Sremskoj Mitrovici je na svakih devet meseci tražio izveštaj o Jakupekovom zdravstvenom stanju. U avgustu prošle godine je objavljeno da je prema poslednjem izveštaju stajalo da su i dalje potrebne mere psihijatrijskog lečenja. Čak se navodilo i da se niko od srodnika ne interesuje za njega, niti ga posećuje.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U ALEKSINCU: Svinja izujedala nesrećnu ženu

Pogledajte više