MIRNO POKAZAO GDE JE TELO: Jezivi detalji ubistva u Subotici - Jožef policiji dao i lopatu kojom je pre tri godine počinjeno krivično delo

J. LEMAJIĆ 13. 06. 2024. u 11:25

JOŽEFU Mičiku (37), osumnjičenom da je pre tri godine lopatom ubio svog oca i imenjaka (57), a potom ga zakopao u pomoćnoj prostoriji kuće u Ulici Filipa Filipovića u subotičkom naselju poznatom kao Srpski šor, rešenjem Višeg suda u Subotici određen je pritvor do 30 dana.

Foto:J.L. i Privatna Arhiva

Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i zbog načina izvršenja krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

- Stariji Jožef je pio, a mlađi ne, zbog čega je sin često umeo i da pretuče pijanog oca - priča nam komšinica. - Da se bar požalio ili prijavio nasilje, pa da ga sklone od njega, možda bi i danas bio živ. Mlađi Jožef je svojevremeno imao saobraćajnu nesreću posle koje se teško oporavio, ali nije bio dobro. Imao je psihičkih problema. Očigledno mu se stanje pogoršavalo čim je mogao da se smeje, dovodi devojke, a da mu mrtav otac leži tamo godinama. Čak i kad ga je policija sačekala, on je mirno otvorio i pokazao gde je telo. Pokazao je čak i lopatu kojom je to učinio.

Osumnjičeni je komšijama godinama pričao kako mu je otac otišao kod neke žene u Čantavir, pa da je u zatvoru, na psihijatriji...

- Znao je da popije i znala je policija da ga dovede kući pijanog. Zato smo i poverovali kada nam je njegov sin složio priču da je iza rešetaka. Navodno je trebalo 4. aprila da izađe, a kako ga nije bilo, privatno smo kontaktirali sa jednim inspektorom koji je proverio i video da nijednog dana nije bio zatvoren - dodaju komšije.

U međuvremenu, Mičik je hteo da proda kuću i to je bila kap posle koje su komšije kontaktirale sa drugim sinom, Silvesterom, koji je prijavio očev nestanak.

Pogledajte više