DAVID KNEŽEVIĆ PRVI PUT PROGOVORIO O OPTUŽBAMA: Snimljen kako kupuje sprej i traku pre Aninog nestanka

Novosti online 11. 06. 2024. u 09:47

DAVID Knežević iz Srbije, optužen za kidnapovanje svoje bivše supruge Ane Knežević, izjasnio se da nije kriv u ponedeljak na sudu.

Foto: Printskrin/Društvene mreže

Federalni tužioci doveli su u pitanje njegovu prodaju neke imovine malo pre Aninog nestanka, rekavši da bi mu milionski prihodi omogućili da pobegne ako bude pušten uz kauciju.

Knežević (36) se izjasnio o krivici tokom kratkog saslušanja u federalnom sudu u Majamiju u ponedeljak.

Njega je FBI uhapsio 4. maja na aerodromu u Majamiju dok se vraćao iz Srbije. Optužen je za kidnapovanje bivše supruge Ane Knežević, koja je nestala u februaru u Madridu.
Nalazi se u pritvoru bez mogućnosti kaucije.

Tužioci i porodica Ane Knežević veruju da je ona mrtva, iako njen muž nije optužen za njeno ubistvo. Tužioci u sudskim podnescima nazvali su dokaze protiv njega "snažnim".

Ali Džejn Vajntraub, Kneževićeva advokatica, dovela je u pitanje dokaze i planira da traži njegovo oslobađanje.

U sudskim podnescima krajem prošle nedelje, tužioci su tvrdili da Knežević treba da ostane u zatvoru do suđenja, rekavši da on predstavlja i opasnost za zajednicu i rizik od bekstva.

Knežević, koji ima američko i srpsko državljanstvo, prodao je šest kuća u Južnoj Floridi jednom kupcu mesec dana pre nego što je Ana nestala iz svog stana u Madridu 2. februara. Još jednu kuću prodao je drugom kupcu tri nedelje nakon, pokazuju zapisi okruga Brovard.

Prodaje su mu donele šest miliona dolara. Prodaja uključuje da David Knežević isporučuje velike druge hipoteke kupcima, aranžman za koji tužioci kažu da bi mu mogao dati dovoljno novca da pobegne iz zemlje ako budu isplaćene.

U međuvremenu su objavljene fotografije iz prodavnice u Madridu i ispred Aninog stana, a na kojima se, prema rečima tužioca, nalazi David Knežević.

Na fotografijama se vidi kako David kupuje sprej i lepljivu traku u prodavnici, a onda isto koristi da prefarba kameru na zgradi u kojoj je Ana živela.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: VOZ NALETEO NA AUTOMOBIL KOD LOZNICE Teška saobraćajna nesreća

Pogledajte više