ANINO TELO TRAŽE PO KANALIMA: Ovaj teren pretražuje španska policija

V.N.

05. 06. 2024. u 12:13

PRIPADNICI španske policija i američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) tragaju za telom Ane Knežević, koja je nestala početkom februara u Madridu. Osumnjičeni za nestanak ove Amerikanke kolumbijskog porekla je njen suprug, Srbin David Knežević, koji je nedavno uhapšen na međunarodnom aerodromu u Majamiju.

Foto: Društvene mreže

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimak na kojem se vidi kako policajci tragaju po teško pristupačnim terenima uz auto-put u blizini granice Španije i Francuske. U potragu su uključene i ronilačke službe, čiji pripadnici pretražuju kanale i bare.

- Sumnja se da je David Knežević ubio suprugu od koje se razvodio, a potom njeno telo stavio u veliki kofer, koji je zatim bacio u neposrednoj blizini auto-puta - pišu španski mediji.

Ana se prošle godine, posle razilaska sa suprugom, doselila u špansku prestonicu. Poslednji put je viđena i kontaktirala sa prijateljima početkom februara. U noći njenog nestanka, nepoznata maskirana osoba obojila je, ali ne potpuno, sigurnosne kamere na ulazu u zgradu u kojoj je živela, a sat vremena nakon toga vidi se kako izlazi sa koferom u ruci. Sumnja se da je to bio David. Na snimku se vidi da ta osoba na licu ima i masku, kao i rukavice na rukama, ali je deo lica koji su kamere uspele da snime dovoljan da se sa velikom sigurnošću potvrdi da li je reč o Davidu, kako se sumnja.

Američki istražni organi otkrili su da je David u Srbiji iznajmio automobil koji je prešao skoro 8.000 kilometara, te da je putovao po Evropi. Identičan automobil, kako se tvrdi, viđen je nedaleko od zgrade u kojoj je boravila Ana. Radnik u prodavnici gde je kupljen sprej kojim su obojene kamere, ispričao je da osoba koja ih je uzela dosta podseća na Davida, koji je u svojoj odbrani tvrdio da je u vreme Aninog nestanka bio u Srbiji.

Sud u Madridu koji istražuje Anin nestanak zatražio je od Tužilaštva Srbije da pristupi digitalnim podacima iznajmljenog automobila, za koji se sumnja da je David koristio prilikom izvršenja zločina. Zatraženo je i da španski istražitelji doputuju u Beograd kako bi izvukli podatke uređaja u automobilu, koji beleži sve parametre, ali i kako bi izvršili vizuelni pregled automobila i uzeli izjavu od vlasnika rentakar agencije u kojoj je Knežević, kako se sumnja, iznajmio vozilo.

Odlaganje

DAVID Knežević doveden je u ponedeljak pred federalni sud u Južnoj Floridi i nakratko saslušan, gde je njegov advokat Džejn Vajntraub tražila još vremena pre nego što bude zvanično optužen:

- Sve što mogu da kažem je da se nadam, pre nego što se vratimo sledeće nedelje, da će se Ana ili pojaviti ili biti pronađena za Davidovo dobro.
Sudija je odredio novi termin za 10. jun.

Pogledajte više