PRETI MU I DOŽIVOTNA ROBIJA: Vlasotinčanin osumnjičen da je ubio oca optužen za teško ubistvo

I. M. 03. 06. 2024. u 15:46

Više javno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je optužnicu protiv Predraga I.(39) iz Vlasotinca koji je, 16. novembra prošle godine, pretukao oca Slavoljuba (58) u njihovoj porodičnoj kući u ovoj varoši.

foto: I.Mitić

Nesrećni čovek je podlegao povredama, dok je njegov sin uhapšen pod sumnjom da je počinio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Međutim, nadležno tužilaštvo je, nakon sprovedene istrage, zaključilo da u ovom slučaju postoji zakonski osnov da se protiv osumnjičenog podigne optužnica za teško ubistvo, jer je ustanovljeno da je Predrag lišio života svog oca koga je prethodno zlostavljao. To je jedan od stavova Krivičnog zakonika kojim su predviđeni razlozi za podizanje optužnice za najteže krivično delo.

Sada optuženom Vlasotinčaninu, umesto zatvorske kazne od pet do 15, preti zatvor od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. Predrag je, kako je prilikom njegovog hapšenja saopšteno, svom ocu zadao više udaraca koji su bili kobni po život nesrećnog čoveka.

Do nasilja je došlo u porodičnoj kući u Vlasotincu u kojoj su živeli sami. Vlasotinčani iz njihove mahale tadu su ispričali da je Predrag imao psihičke probleme i da je, kao i njegov otac, bio sklon alkoholu.

- Žena ga je napustila i odvela decu. Majka je zbog njega pobegla u starački dom, a oca je stalno napadao i tukao. Bio je u zatvoru i tek što je izašao napravio je ovo zlo. Od njega niko u našoj mahali nije imao mira – ispričao je tada jedan od komšija.

Pogledajte više