UKINUTA PRESUDA ZA UBISTVO U UGRINOVCIMA: Prihvaćena žalba odbrane, Tatomirovu se ponovo sudi

S. J. M. 25. 10. 2024. u 16:40

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbu odbrane i ukinuo prvostepenu presudu Bojanu Tatomirovu iz Kikinde za ubistvo Crnogorca Dražena Delevića u Ugrinovcima 7. decembra 2022. godine. Apelacija je predmet vratila na ponovno suđenje, a okrivljenom Tatomirovu je produžila pritvor, jer i dalje za to postoje opravdani razlozi.

Z. U.

Drugostepeni sud je naveo da je žalba osnovana, jer su u obrazloženju presude izostali jasni i dovoljni razlozi u pogledu činjenica, koje su predmet dokazivanja, a koje se odnose na uračunljivost okrivljenog.

- Prvostepeni sud je propustio da navede pravno valjane razloge u pogledu ocene nalaza i mišljenja veštaka psihijatra i psihologa i odbrane okrivljenog, zbog čega nije bilo moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude - navedeno je u obrazloženju.

Prema prvostepenoj presudi Tatomirov je u stanju bitno smanjene uračunljivosti, lišio života oštećenog Dražena Delevića, iz vatrenog oružja koje je neovlašćeno nosio u stanju uračunljivosti. On je nakon kraće rasprave sa Delevićem, koji je vozilom došao ispred kuće u kojoj je okrivljeni živeo kao podstanar, iz prepravljenog startno-gasno-signalnog pištolja uklonjenog fabričkog broja, ispalio u njega pet projektila. Od nastalih povreda Delević je preminuo.

Pogledajte više