ODBRANA BEZ PITANJA, JER MIKI NIJE DOBRO: Brzinski završen pretres Aleksiću, osmunjičenom za silovanja i nedozvoljene polne radnje

S. J. M. 23. 10. 2024. u 11:40

SPREMIO sam pitanja, ali neću da ih postavljam, jer je zdravstveno stanje moga branjenika jako loše. On je voljom loših ljudi nateran da bude ovde na pretresu. Želim da završimo što pre da on ide kući, da ne daj Bože ne izdahne ovde. Ključno je da on ostane živ, a ne da se mrcvari u sudnici.

Foto: P. Milovanović

Ovo je na današnjem suđenju Miroslavu Miki Aleksiću, okrivljenom za silovanja i nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica svog nekadašnjeg dramskog studija, rekao njegov branilac Zoran Jakovljević, odbivši da ispituje svedokinje Saru Zeljković i Nataliju Klajsner. Zbog toga su one vrlo brzo završile svoje svedočenje u Višem sudu u Beogradu, pa je pretres okončan za 15 minuta. Aleksić, inače, zbog raka od kojeg boluje, već neko vreme ide na hemoterapiju, slab je, malaksao, ima nesvestice i dešava mu se da padne.

Sudija Zoran Božović je za Nataliju Klajsner imao dva pitanja, na koja je ona odgovorila da njena saznanja o ovom slučaju potiču iz medija, da oštećene devojke ne poznaje, jer su dosta mlađe od nje i da je imala lično iskustvo sa okrivljenim pre 26 godina, pa se zato javila da svedoči.

Sudija je pitao Aleksića da li ima pitanja za svedoka, na šta je on odgovorio da ne zna ni o čemu ona svedoči.

Suđenje Aleksiću se nastavlja 26. novembra za kada je pozvano šest svedoka, kao i doktor sa Instituta za sudsku medicinu, koji je uradio veštačenje na osnovu medicinske dokumentacije, a da nije pregledao okrivljenog Aleksića, niti razgovarao sa njim, ali je naveo da okrivljeni može da prisustvuju suđenjima u sredini između dve hemoterapije. Veštak treba da se izjasni o primedbama odbrane na njegov nalaz i od toga onda, zavisi hoće li se pretres nastaviti i kada i da li će se možda tražiti novo veštačenje na okolnost da li Aleksić zbog svoje bolesti fizički može da prisustvuje suđenjima.

Pogledajte više