POTRESNO SVEDOČENJE DEDE NAJMLAĐE ŽRTVE U MALOM ORAŠJU: Deca se predavala, Blažić ih ubijao

Novosti online 21. 10. 2024. u 14:19

Na suđenju Urošu i Radiši Blažiću u Specijalnom sudu danas je saslušan deda najmlađe žrtve masakra kod Mladenovca Dragan Milić.

Foto: D. Milovanović

Naime, deda Nikole Milića Dragan Milić je prvi stigao na mesto zločina jer živi na oko 300 metara od spomenika u Malom Orašju gde je ubijeno šestoro dece koja su slavila rođenje deteta. 

Sudija je pitala Milića da li može da opiše scenu koju je zatekao oko spomenika.

- Prvi sam stigao tamo, živim na 300 metara odatle. Šta da vam kažem izgledalo je kao da sam na bojnom polju. Ako se sećate Kosovke devojke, to je to. Čuli su se jauci, krici, plač ranjene dece - kaže potreseni Milić.

- Prvo sam video Marka Mitrovića i bilo mi je jasno da je ubijen dok je sedeo. On nije sedeo na zemlji, nego na svojim petama, naslonjen na zid. To mi je poznato, bio sam na ratištu, poznato mi je da se on predavao kad je ubijen. Neka kaže ovaj idiot da li je to istina - dodao je Dragan i okrenuo se prema Urošu Blažiću. 

Kako je objasnio pored unuka je prošao dva puta i nije ga video. 

- Deca su kukala, a neka su samo ležala bez glasa da puste. Nemanju Ilića sam uhvatio za rame da ga pomerim da vidim ko je, rekao je da ga pustim, osetio sam da mu je polomljena ruka. Nemanja Stevanović je tražio oca. Jovan Ranković je zapomagao, tražio je pomoć. Malo dalje sam video Miloša Jovanovića bio je ranjen u koleno. Tražio je pomoć vikao je da ne može više da izdrži da nema više krvi... Uroš Blažić je genetski psihopata - viknuo je Milić gledajući u staklo iza koga je sve to gledao Uroš Blažić i njegov otac.

Dragan Milić je svoj zaključak objasnio ovim rečima.

- Pa ni deda nije bolji, samo godine čine svoje. Otac mu ništa nije bolji od njega, isti idiot kao i ovaj. Voleo bih, časni sude, samo minut da me pustite sa njim. Ako Uroš može da se pohvali što je ubio dete od 14,5 godina... Moram da završim da znaju. Oni nisu svesni da su oni mrtvi ljudi, neće to tako da se završi, a vaše je da sudite! - rekao je Milić očiju punih suza.

Podsetimo, 4. maja prošle godine Uroš Blažić ubio je devetoro mladih ljudi i 12 ranio.

U Malom Orašju su ubijeni Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (18), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21) i Petar Mitrović (25) koji je preminuo u bolnici skoro dva meseca nakon zločina.

U Duboni su ubijeni rođeni brat i sestra Milan (22) i Kristina Panić (19) i Dalibor Todorović (24).

(Informer)

BONUS VIDEO:

SUĐENjE UROŠU BLAŽIĆU: Pristižu roditelji u specijalni sud

Pogledajte više