NOŽEM UBIO KOMŠINICU, OSUĐEN NA 13 GODINA ROBIJE: Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda u Pančevu

J.D.Lj. 18. 10. 2024. u 17:13

APELACIONI sud u Beogradu odbio je žalbe stranaka u postupku i potvrdio prvostepenu odluku pančevačkog Višeg suda kojom je Dušan Dobreskov zbog ubistvo iz člana 113 KZ osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina.

Zgrada Apelacionog suda / Foto N. Fifić

Njemu je, takođe, izrečena i bezbednosna mera.

Dušan Dobreskov je oglašen krivim što je 22. aprila 2023. godine, u Pančevu, u stanju u kome je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja postupcima bila bitno smanjena, u stanju alkoholne pijanosti teškog stepena sa 2,23 promila alkohola u krvi, ubio svoju komšinicu Jelenu Stefanov.

On je tokom razgovora sa N.V. o planovima za prodaju njihovih kuća u nizu investitorima, što uključuje i kuću sada ubijene žene, shvatio da mogućnost prodaje propada, jer je ona previše novca tražila za svoju nekretninu.

Dok je N.V. otišla da još jednom o tome razgovara sa Jelenom Stefanov i pozvala je da izađe na kapiju, Dobreskov je iz svoje kuće uzeo nož i došao do komšinicine.

Nju je zatekao na ulici ispred kuće kako već završava razgovor sa N.V.

On se potom, kraće zadržao u razgovoru sa komšinicom, a potom ušao u njeno dvorište, pa u kuću, a ona za njim.

Nakon toga ju je  napao u dnevnoj sobi, stezao je rukom za vrat, nanevši joj tešku telesnu povredu, a potom i kuhinjskim nožem koji je doneo sa sobom zadao joj pet ubodnih rana u predelu grudi i stomaka.

Usled zadobijenih povreda, nesrećna žena  je preminula na licu mesta, uprkos hitnoj medicinskoj pomoći koja joj je pružena.     

Pogledajte više