MIKA NA HEMOTERAPIJI: Veštaci kažu da je sposoban za suđenje, a nisu ga ni pregledali

S. J. M. 14. 10. 2024. u 15:28

MIROSLAV Mika Aleksić je danas bio u bolnici i primao hemoterapiju, pa nije došao na suđenje u Viši sud u Beogradu, gde mu se sudi po optužbi za silovanja i nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegovog nekadašnjeg dramskog studija "Stvar srca".

Foto P. Milošević

Zbog toga što ima rak i započeo je lečenje hemoterapijama, sud je naložio Institutu za sudsku medicinu da uradi veštačenje da li je on fizički sposoban da prisustvuje suđenjima i taj nalaz je stigao danas u sud i na pretresu je predat tužiocu Jeleni Bjelopavlić i Aleksićevom braniocu Zoranu Jakovljeviću.

Kako je sudija Zoran Božović kazao, u njemu je navedeno da je bolest okrivljenog hroničnog tipa, ali da je u danima kada ne prima hemoterapiju sposoban da učestvuje u sudskom postupku.

- Data je preporuka da sudska ročišta treba da se zakazuju u sredini između dva intervala primanja hemoterapije. S obzirom na to da je bolest ozbiljna i da napreduje, predloženo je da se za šest meseci uradi novo veštačenje - kazao je sudija Božović.

Advokat Jakovljević kazao je da je kriminalni skandal to što su veštaci napisali i da je površno pogledao veštačenje, ali je već video da ima dosta izmišljotina i neistina.

- Izjasniću se o svemu ovome primedbama i tražićemo novo veštačenje. Doktori Aleksića nisu ni videli, niti pregledali i razgovarali sa njim, a pišu nalaz i mišljenje - rekao je Jakovljević.

On je  naveo da za sada ne mogu sudu da dostave raspored hemoterapija, jer se do sada nekoliko puta desilo da u bolnici Aleksiću odlože to zračenje zbog lošeg stanja njegovog organizma. Sud je naložio i Institutu za sudsku medicinu da se izjasne o tome da li su uradili veštačenje, a da nisu razgovarali sa Aleksićem. Naredni pretres zakazan je za 23. oktobar, kada treba da se nastavi sa ispitivanjem svedoka, a videće se da li će tada okrivljeni Aleksić moći da dođe u sud.

Pogledajte više