ZA 14 KILOGRAMA DROGE OSAM GODINA ZATVORA: Presuda Višeg suda u Novom Sadu zabog trgovine narkoticima

Lj.P.

10. 10. 2024. u 15:18

PRESUDOM Višeg suda u Novom sadu, Đorđe Sič je oglašen krivim da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droge i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam godina. U izrečenu presudu uračunava se i vreme provedeno u pritvoru, koji je okrivljenom produžen do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

FOTO:Lj.P.

Nakon sprovedenog dokaznog postupka, sudsko veće kojim je predsedavala sudija Sanja perić, objavilo je da je nesporno utvrđeno da je okrivljeni 10. novembra 2023. godine u Novom Sadu u kolima marke "pežo" i u stanu u kojem je neprijavljeno boravio, neovlašćeno radi prodaje držao kanabis težine nešto više od 14 kilograma,  skoro 506 grama kokaina i oko tri i po grama mafetamina, kao i dve digitalne vagice za razmeravanje droge, jednu pakericu i dve vakuum rolne za pakovanje droge i mobilne telefone za ugovaranje kupoprodaje navedene droge, kako je optužnicom stavljeno na teret. 

Prilikom odlučivanja o krivičnoj sankciji, sud je kao olakšavajuću okolnost cenio da je okrivljeni priznao izvršenje krivičnog dela i prihvatio krivičnu odgovornost. S druge strane, kao otežavajue okolmnosti sud je cenio veliku količinu različite droge koju je okrivljeni radi prodaje neovlašćeno držao, kao i raniju osuđivanost okrivljenog i to za istovrsno krivično delo.

Istom presudom, od okrivljenog je oduzeta droga, oprema za razmeravanje i pakovanje droge, mobilni telefoni i imovinska korist pribavljena krivičnim delom u iznosu od 1.300 evra, a okrivljeni je obavezan da snosi troškove krivičnog postupka.

Protiv navedene presude stranke i branilac imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Pogledajte više