RODITELJI UBIJENE DECE STIGLI U SUD: Na današnje ročište Blažiću pozvani brojni svedoci, bol na licima porodica stradalih (FOTO)

Novosti online 26. 09. 2024. u 09:49

U PROSTORIJAMA Specijalnog suda u Beogradu za danas je zakazan nastavak suđenja Urošu Blažiću, optuženom za masakr u mladenovačkim selima Malo Orašje i Dubona, 4. maja 2023, kada je ubio devet, a teško ranio 12 osoba, mahom tinejdžera. Porodice stradalih stigle su u sud.

Foto: N. Skenderija

Prema ranijim najavama, trebalo bi da bude nastavljeno ispitivanje svedoka, a na spisku je i devojka koja je bila u taksiju sa Urošem Blažićem, dok je bežao posle zločina.

Na prethodnom ročištu je saopšteno da je ona u drugom stanju, ali porodice žrtava i njihovi pravni zastupnici insistiraju na tome da i ona bude ispitana. Predviđeno je da iskaze daju i roditelji ubijenih, koji do sada nisu svedočili, kao i povređeni u ovom oružanom napadu.

Pozvano je 10 ključnih svedoka na današnje ročište, među kojima su Biljana Blažić, majka okrivljenog, njegov prijatelj Nikola Đorđević, rijaliti zvezda, kao i Uroševa bivša devojka A. D.

Na današnje ročište došli su roditelji Nikole Milića, najmlađe žrtve masakra, a potom i Saša i Zorica Panić, roditelji ubijene dece Kristine i Milana. Takođe, u Ustaničku ulicu pristigla je i Suzana Ranković, sestra ubijenog Dalibora Todorovića.

Kao i do sada članovi porodica došli su u majicama na kojima su natpisi posvećeni njihovim najmilijim.

Na ročište su došli i roditelji i brat Petra Mitrovića koji je teško povređen u masakru, ali je nažalost nakon 50 dana lavovske borbe preminuo. Ožalošćeni članovi porodica i na današnje ročište došli su sa majicama na kojima su fotografije ubijenih mladića i devojke.

U sanitetu Hitne pomoći iz Smedereva na suđenje je došao i teško ranjeni mladić Nemanja Ilić iz Dubone koji zbog zdravstvenih problema prošlog puta nije bio u mogućnosti da svedoči, pa se očekuje da će se to obaviti.

Blažiću sudi krivično veće Višeg suda u Smederevu, a zbog bezbednosti, koristi se sudnica broj 1 u Specijalnom sudu u Beogradu. Glavni pretres zakazan je za sutra i u petak.

Pogledajte više