SEKIROM UBIO OCA U TEMERINU: Presudio mu na katoličko Božićno veče - detalji sa suđenja Gregoru Nemetu

Lj.P.

24. 09. 2024. u 18:05

GREGOR Nemet (36) iz Temerina osumnjičen da je na katoličko Božićno veče u u Temerinu udarcima sekirom usbio oca Mihalja Nemeta(76), na početku današnjeg glavnog pretresa u Višem sudu u Novom Sadu, o zločinu nije prozborio ni reči. Odlučio je da ne iznosi svoju odbranu i da iskoristi svoje pravo da se brani ćutanjem i ne govori o onome šta se dešavalo u porodičnoj kući u Ulici radnoti Mikloša 3 u noći između 25. i 26. decembra prošle godine.

FOTO.Lj.P.

Prema optužnici koju zastupa javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas, okrivljeni je u stanju kada mu je sposobnost da shvati značaj svog dela i upravnja svojim postupcima usled upotrebe alkohola bila bitno smanjena, svestan svog dela, lišio života člana svoje porodice, svog oca Mihalja Nemeta, kojeg je prethodno zlostavljao.

On je prema sada pokojnom ocu, kako se navodi, bio agresivan kada mu nije davao novac da kupi alkohol, a tukao ga je i kritičnom prilikom kada mu otac nije dao pare da kupi rakiju. Oca je udario više puta tupim delom sekire, dok je ležao na krevetu. Ocu je zadao više rana u predelu glave što je dovelo do višestrukih preloma lobanje i razaranja velikog mozga usled čega je oštećeni preminuo.

Ćerka pokojnog Mihalja Nemeta i Gregorova sestra, Katica D., iako privilegovani svedok juče je svedočila. Ispričala je da je okrivljeni živeo kod oca koji ga je pomagao i bio veoma dobar prema njemu jedino nije želeo da mu daje novac za alkohol. Ona je navela da je njen brat bio na lečenju od alkoholka u jednoj zdravstvenoj ustanovi, ali da je uprkos tome nastavio da pije zbog čega je često dolazio u sukob sa ocem.

Vidno uznemirena Katica D. je ispričala da je brat tog 26. decembra prošle godine u 6.03 časova pozvao telefonom, probudio je i rekao da se sa tatom nešto dogodilo. Govorio je da ne zna da li je pao, ili se udario ili ga je neko udario i spustio slušalicu.

- Zovem tatu, ali mi se ne javlja. Više puta sam zvala i na fiksni i na mobilni, pa sam pomislila da je u kupatilu ili je otišao u prodavnicu. Potom zovem brata da pitam šta je, a on mi kaže da ne zna i ponovo prekida vezu. Onda zovem supruga i govorim mu da se nešto kod tate dešava. Odlazimo zajedno u očevu kuću i kada sam utrčala unutra videla sam oca kako leži sav krvav - ispričala je vidno potrešena ćerka pokojnog Mihalja.

Kako je rekla, njen suprug je pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali ona se ne seća svih detalja. Dodala je da je brat i ranije umeo da preti da će ubiti tatu, a da tata nikada nije hteo da ga prijavi. Jednom prilikom, kako je navela, kada je pretio čitavoj porodici i govorio da će zaklati oca, njen suprug je zvao policiju.

Natavak suđenja zakazan je za 17. oktbar kada bi trebalo da budu ispitana još tri svedoka.

PRITVOR

NA GLAVNI pretres Gregor Nemet juče je u sudnicu doveden iz pritvora u kojem se nalazi od hapšenja. Ova mera poslednji put mu je produžena do 27. oktobra.

Pogledajte više