NASTAVLJENO SUĐENJE MILOVANU BRKIĆU: Snimci na dnevnom redu

S. J. M. 23. 09. 2024. u 21:42

NA ponovljenom suđenju Milovanu Brkiću, vlasniku časopisa "Tabloid", optuženom za pozivanje na nasilnu promenu vlasti, gledani su snimci emitovani na "Srbininfu" i tv "Pink" na kojima se vidi da izgovara tu spornu izjavu. Tog dana 8. maja 2023. godine je bio skup "Srbija protiv nasilja", na kojem je bio i Brkić, koji je posle te izjave uhapšen i optužen.

Printskrin

Na prvom snimku čuje se glas novinara "Srbin infa" Dejana Zlatanovića, koji kaže, "evo čuli smo sad (misleći na govornike na protestu) kakav je vaš komentar gospodine Brkiću" i urednik Tabloida na to odgovara.

- Srpska opozicija je pokazala svoje bedno lice, da će izgleda mladi klinci morati da puškama reše sudbinu Srbije i kakva protestna šetnja, mi treba da uđemo u Skupštinu da uhvatimo idiota i da mu otkinemo glavu" - rekao je tada Brkić i opsovao majku predsednika Srbije.

Njegov branilac Ivan Ninić imao je primedbe na ovaj snimak, jer se kako je rekao ne vidi mikrofon, niti "bubica", ni ko ga snima, ni čime. 

- Osoba koja mu je tražila komentar nije se predstavila, niti rekla kada, gde i na koji način će snimak biti upotrebljen - kazao je Ninić. - Brkić se tu ne obraća učesnicima skupa, već vodi dijalog sa nepoznatom osobom. Ovaj snimak je okačen 12. maja i nosi naslov "Vidite zbog čega je Brkić uhapšen".

Potom je pregledan snimak istog sadržaja emitovan u dnevniku tv Pink 8. maja. I na to je advokat Ninić imao primedbu, jer, kako je rekao, Pink nije bio na protestu i nije uzeo izjavu od Brkića.

Na to je tužilac Ljiljana Komnenović pitala kako znaju da nije novinar Pinka, ako oni kažu da je to nepoznata osoba.

Ninić je imao i primedbe da se na snimku ne vidi kada je emitovan, pre ili posle hapšenja i ne vidi se kako je pribavljen.

Na sledeće suđenje biće pozvani kao svedoci direktor marketinga i glavni i odgovorni urednik tv Pink, a na okolnosti saznanja o sačinjavanju snimka, kako su došli do njega i emitovali ga u dnevniku isto veče dok je skup još trajao.

Pogledajte više