PREKINUTO SUĐENJE ZA UBISTVO VUKA JOLOVIĆA U JAKOVU: Zbog svađe intervenisali i stražari

S. J. M. 20. 09. 2024. u 18:30

SUĐENjE Đuri Nikoliću, optuženom za teško ubistvo Vuka Jolovića pre dve godine u Jakovu, prekinuto je danas u Višem sudu u Beogradu da bi se veštaci psihijatri upoznali sa svim dokazima.

Foto: M. Anđela/ Privatna arhiva

Oni su rekli da nisu imali na uvid snimke sa nadzornih kamera tog dana, kao ni odbranu okrivljenog, koju je izneo na suđenju, pa je sudsko veće odlučilo da im se dostave svi dokazi iz spisa i da onda vide da li to utiče na promenu njihovog mišljenja u veštačenju. Inače, u njemu su naveli da je Nikolić u vreme izvršenja krivičnog dela bio u stanju povišenog emocionalnog uzbuđenja srednjeg intenziteta.

Punomoćnik Jolovića advokat Zora Dobričanin Nikodinović je bila protiv prekida:

- Principjelno sam za to da veštaci imaju sve dokaze, ali u ovom slučaju nećemo ništa dobiti, osim odlaganja. Znam da odbrana poukušava da dokaže visoki afekat besa i razdraženosti, ali toga neće biti, jer je ceo događaj razvučen u vremenu i prostoru - kazala je Zora Dobričanin.

Veštake su sudija i tužilac pitali da li mogu da i odmah puste snimke, pa da se izjasne, ali su oni odgovorili da je princip da svi učestvuju zajedno, kada rade komisijsko veštačenje, a i treba da im se odredi treći član komisije.

Inače, pre suđenja je ispred vrata sudnice došlo do verbalnog sukoba i vike između porodice Nikolić i porodice i prijatelja ubijenog Vuka Jolovića. Straža je intervenisala i stala između njih, a i advokat Zora Dobričanin je Vukove prijatelje, koji su bili nešto nervozniji, oterala u stranu i insistirala da se smire.

Pogledajte više