NAPASTVOVAO DETE, DOBIO 11 I PO GODINA ZATVORA: Pored robije, okrivljenom izrečeno još niz obaveznih mera

Lj.P.

16. 09. 2024. u 11:56

VELIKO veće Višeg suda u Novom Sadu kojim je predsedavala sudija Nataša Vojnović, donelo je presudu kojom je okrivljenog V.A. oglasilo krivim zbog krivičnog dela obljuba sa detetom i krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, pa ga osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina i šest meseci.

FOTO:Lj.P.

U izrečenu kaznu uračunava se i vreme provedeno u pritvoru, koji je produžen do upućivanja u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Posle izdržane kazne, kako navode u Višem sudu u Novom Sadu, prema okrivljenom će se sprovoditi posebne mere: obavezno javljanje nadležnom organu policije, zabrana posećivanja mesta  na koljima se okupljaju maloletne osobe, obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta, obavezno obaveštavanje o promeni  prebivališta i boravišta i obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo. Navedene mere sprovodiće se najduže 20 godina, a sud će posle isteka svake četiri godine odlučivati o potrebi njihovog daljeg sprovođenja.

Zakonska zastupnica maloletne oštećene, kako dalje navode u novosadskom Višem sudu, sa imovinskopravnim zahtevom upućena kje na parnični postupak. Okrivljeni je obavezan na plaćanje troškova krivičnog postupka, a protiv ove presude stranke i branilac imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Pogledajte više